Politiek

Het Visie '08 congres van de SP.a maakt geen einde aan de stuurloosheid van de partij. Het beloofde interne debat bleek een façade.
De eerste dag van het SP.a-visiecongres heeft alvast geen duidelijke socialistische visie gebracht. Panels werden bevolkt met mensen zoals Christian van Thillo. Uiteraard was er geen plaats voor sprekers van SP.a Rood. Nochtans toonde de reactie op de debatten dat er nogal wat vraag is naar klare socialistische ideeën. SP.a Rood organiseerde daarom zelf een meeting en haalde daarmee het nieuws van Radio 1.
Marx is weer helemaal terug van weggeweest. Zelfs de burgerlijke pers laat regelmatig zijn naam vallen. We dankten voor de voorzet en organiseerden twee meetings waarin de marxistische kijk op crisis centraal stond.
Erik De Bruyn was gisterenavond te gast in een reportage van Terzake over de nieuwe crisis in de SP.a. Caroline Gennez, voorzitster van de partij, antwoordde live in de studio op de vragen van de journalisten. Dit is wat Erik vindt van haar antwoorden.
Vonk organiseert binnenkort twee meetings over de crisis van het kapitalisme. Lees verder voor meer informatie.