Politiek

Het is nog te vroeg om een volledig overzicht te geven van wat er in deze verkiezingscampagne door SP.a Rood werd verwezenlijkt, maar één ding staat nu reeds vast: iets minder dan een jaar na de oprichting van SP.a Rood staan wij dankzij de successen in deze gemeenteeraadsverkiezingen op de politieke kaart van België.
Tubeke blijft links maar zal bestuurd worden door de rechterzijde! Absurd denkt u? De verdeeldheid van links en de wil van rechtse PS-raadsleden om het rechtse bestuur verder te ruggensteunen zijn hiervoor de verklaring. Fabian Defraine, kopstuk van de links-socialistische SPT, verdriedubbelt zijn persoonlijke score.
Staf Van Lint zit in het SP.a-bestuur van Edegem. Hij werkt bij Agfa Gevaert en staakte als ABVV-syndicalist mee tegen het ‘Generatiepact’. Samen met André Van Ekelenburg komt hij bij de verkiezingen in Edegem op voor SP.a Rood.
8 oktober 2006 is een dag om te herinneren. Na decennia van achteruitgang verdubbelt de SP.a bijna haar score in Antwerpen en wordt opnieuw groter dan het VB. Dat is een morele opdoffer voor extreem-rechts. Als je vandaag door de stad fietst, merk je dat er een andere sfeer hangt; een sfeer van overwinning, net zoals op 0110.
Frank Hosteaux en SP.a Rood zijn voor een correct en desnoods streng handhavingsbeleid. Niet alles moet kunnen in onze stad. Integendeel: crimineel gedrag en overlast moeten worden aangepakt! Maar we willen niet dat ordehandhaving bepaalde wijken, straten, pleinen of bevolkingsgroepen viseert. Dat is nochtans wat momenteel gebeurt op het De Coninckplein. Als die intimidatie dan bovendien gepaard gaat met een politieke manifestatie van rechts dan wordt het helemaal te gortig!