Sociale Kwesties

Remi Verwimp, priester van het bisdom Antwerpen en docent van de Werkgroep Theologie en Maatschappij ontwikkelt een zeer kritische blik op de overleden paus en zijn pontificaat.
Volgens het nieuwe IPA zouden we meer overuren ‘mogen’ kloppen. Altijd maar meer werken is nochtans schadelijk voor onze gezondheid. Broes kan daarvan getuigen. Hij werkte jaren bij een groot transportbedrijf. Tot zijn rug het begaf. Toen mocht hij opkrassen.
Dikwijls zeggen economen dat België is geëvolueerd van een industriële economie met veel arbeiders naar een diensteneconomie, en dat daarom de arbeidersklasse aan het verdwijnen is. De situatie in de logistieke sector bewijst het tegendeel.
De gezondheidssector wordt geplunderd door de 'commercie' van de pillenindustrie en de hele private medische sector. Wat kan er tegen gedaan worden?
Als we de media mogen geloven, dan heeft de Belg de best gevulde spaarpot van Europa. Wat die media er niet bij vertellen is dat de spaarpot van de ene Belg eruit ziet als een klein spaarvarken, maar de spaarpot van een andere Belg als de kluis van Dagobert Duck.