Rusland

Hoe het beleid van Poetin en Stalin verschilt met dat van Lenin over homosexualiteit.

De staking in de Fordfabriek van Sint-Petersburg is symptomatisch. Na de ineenstorting van de jaren '90 is de de Russische economie nu aan het groeien. Daardoor krijgt de werkende klasse opnieuw vertrouwen. Een overwinning van de Fordarbeiders zou het vertrouwen van de hele werkende klasse enorm versterken. Ze hebben uw hulp nodig.
Achter de recente breuk in de Communistische Partij van de Russische Federatie zit sterke man Poetin. Hij wil elke linkse oppositie elimineren nu ook de Russische regering een krachtige aanval inzet op de werkende klasse.
We ontvingen dit verslag vanuit Moskou kort na de bestorming van de school in Beslan, met zijn gruwelijke afloop. Het gaat in op de verdeeldheid die bestond tussen de bewoners van Beslan en de autoriteiten.
Afgezien van de ellende kreeg oudejaar voor veel Russen waarschijnlijk een extra feestelijk tintje. De ondertussen gehate president Jeltsin trad af. Eigenlijk kon het amper een verrassing zijn. De rol van Jeltsin was reeds geruime tijd uitgespeeld.