Politiek

Naar aanleiding van het congres van de sp.a dat vorig weekend plaatsvond, publiceren we hieronder een tweede artikel van de Belgische marxistische historicus Marcel Liebman over de geschiedenis van de regeringsdeelname van de sociaal-democratie.
Naar aanleiding van het congres van de sp.a dat dit weekend plaatsvond, publiceren we een artikel van de Belgische marxistische historicus Marcel Liebman over de geschiedenis van de regeringsdeelname van de sociaal-democratie.
De eerste dag van het SP.a-visiecongres heeft alvast geen duidelijke socialistische visie gebracht. Panels werden bevolkt met mensen zoals Christian van Thillo. Uiteraard was er geen plaats voor sprekers van SP.a Rood. Nochtans toonde de reactie op de debatten dat er nogal wat vraag is naar klare socialistische ideeën. SP.a Rood organiseerde daarom zelf een meeting en haalde daarmee het nieuws van Radio 1.
Het Visie '08 congres van de SP.a maakt geen einde aan de stuurloosheid van de partij. Het beloofde interne debat bleek een façade.
Erik De Bruyn was gisterenavond te gast in een reportage van Terzake over de nieuwe crisis in de SP.a. Caroline Gennez, voorzitster van de partij, antwoordde live in de studio op de vragen van de journalisten. Dit is wat Erik vindt van haar antwoorden.