Politiek

Het faillissement van GM is niet meer uit te sluiten. Volgens SP.a Rood moet België preventief handelen met betrekking tot Opel Antwerpen. De linkse stroming vraagt de SP.a om met de vakbonden van Opel Antwerpen rond de tafel te gaan zitten.

Bekaert sluit binnenkort haar vestiging in Hemiksem. Dit 'kerstcadeautje' kregen de arbeiders en bedienden op een moment dat het bedrijf nog 10 miljoen euro winst maakt. SP.a Rood-gemeenteraadslid Rodney Talboom begaf zich naar de fabriekspoort.

Naar aanleiding van het congres van de sp.a dat vorig weekend plaatsvond, publiceren we hieronder een tweede artikel van de Belgische marxistische historicus Marcel Liebman over de geschiedenis van de regeringsdeelname van de sociaal-democratie.
Vonk en de internationale beweging waarbij wij zijn aangesloten, de International Marxist Tendency, zijn geen buitenstaanders in de politieke strijd. Wij nemen aan die krachtmeting deel. Hiervoor hebben we echter geld nodig.
Naar aanleiding van het congres van de sp.a dat dit weekend plaatsvond, publiceren we een artikel van de Belgische marxistische historicus Marcel Liebman over de geschiedenis van de regeringsdeelname van de sociaal-democratie.