Politiek

De gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober hebben voor verrassende resultaten gezorgd. Het Vlaams Belang wordt afgeblokt, de VLD krijgt een opdoffer van formaat en de socialisten in Vlaanderen groeien opmerkelijk. In het Franstalige landsgedeelte gaat de PS wel achteruit maar behoudt haar sterke positie. In Brussel doet de PS het ook echt goed.
In Terzake van maandag, het VRT-journaal van dinsdag en het ATV-journaal van woensdag verklaarde SP.a Rood voorstander te zijn van een coalitie die gevormd wordt op basis van een links programma. Je kan het persbericht hier lezen.
Tubeke blijft links maar zal bestuurd worden door de rechterzijde! Absurd denkt u? De verdeeldheid van links en de wil van rechtse PS-raadsleden om het rechtse bestuur verder te ruggensteunen zijn hiervoor de verklaring. Fabian Defraine, kopstuk van de links-socialistische SPT, verdriedubbelt zijn persoonlijke score.
Het is nog te vroeg om een volledig overzicht te geven van wat er in deze verkiezingscampagne door SP.a Rood werd verwezenlijkt, maar één ding staat nu reeds vast: iets minder dan een jaar na de oprichting van SP.a Rood staan wij dankzij de successen in deze gemeenteeraadsverkiezingen op de politieke kaart van België.
8 oktober 2006 is een dag om te herinneren. Na decennia van achteruitgang verdubbelt de SP.a bijna haar score in Antwerpen en wordt opnieuw groter dan het VB. Dat is een morele opdoffer voor extreem-rechts. Als je vandaag door de stad fietst, merk je dat er een andere sfeer hangt; een sfeer van overwinning, net zoals op 0110.