Sociale Kwesties

Nu de mediahype over paus Johannes Paulus II tot ongekende hoogtes wordt gestuwd – sommige commentatoren spreken over een van de grootste mediashows in de geschiedenis – is het zinvol om eens stil te staan bij de rol van religie in de maatschappij. Alan Woods schreef daarover een uitvoerig document.
De paus is dood. Sinds het begin van zijn pijnlijke doodstrijd worden we overal ter wereld overstelpt met een reusachtige mediacampagne waarin het leven en de daden van Johannes Paulus II worden bewierookt. Hier volgt een kritische terugblik op het pontificaat van Johannes Paulus II.
Volgens het nieuwe IPA zouden we meer overuren ‘mogen’ kloppen. Altijd maar meer werken is nochtans schadelijk voor onze gezondheid. Broes kan daarvan getuigen. Hij werkte jaren bij een groot transportbedrijf. Tot zijn rug het begaf. Toen mocht hij opkrassen.
Remi Verwimp, priester van het bisdom Antwerpen en docent van de Werkgroep Theologie en Maatschappij ontwikkelt een zeer kritische blik op de overleden paus en zijn pontificaat.
De gezondheidssector wordt geplunderd door de 'commercie' van de pillenindustrie en de hele private medische sector. Wat kan er tegen gedaan worden?