Sociale Kwesties

Sommige Antwerpenaren reageren gelaten op de plannen om hun stad te wurgen met een monsterlijk viaduct. "Daar is allemaal niets aan te doen, dat is allemaal al beslist". Maar dat is niet zo. Actie loont.
Het is verontrustend. Minder en minder mensen kunnen zich de prijs van hun geneesmiddelen veroorloven. Soms moeten mensen krediet vragen aan hun apotheek. Een groeiende groep jonge ouders kan bijvoorbeeld geen melkpoeder voor hun baby betalen.
De vakantieperiode breekt weer aan. Na een intense periode van syndicale en polieke actie is het weer tijd voor een beetje ontspanning... en lekker eten en drinken

Karel Van Bever, een arts in Zelzate, ging gedurende negen maanden undercover werken als ongeschoolde arbeider. Hij schreef een boek over zijn wedervaren en vertelt over het leven van de 'nieuwe' arbeider, hoe flexibiliteit stress veroorzaakt en uiteindelijk ernstige schade toebrengt aan de gezondheid.

In zijn laatste blog voor Knack breekt Karl van den Broeck een lans voor verantwoorde journalistiek en verwijst naar een studie die aantoont dat de grondslag van korte, blitse en sensationele berichtgeving niet gegrond blijkt. Of: de doorsnee kijker is niet de sensatiejunk die kijkcijfergoeroes voor ogen hebben.