Sociale Kwesties

De Vlaamse kerktorenreflex waarvan tot op heden vooral de Walen en de Brusselaars het slachtoffer waren, keert zich nu ook tegen Antwerpen. De dikke nekken van Antwerpen 'krijgen' uit het Vlaamse budget 2,5 miljard euro voor het sluiten van hun ring en doen daar dan nog moeilijk over ook.
Sommige Antwerpenaren reageren gelaten op de plannen om hun stad te wurgen met een monsterlijk viaduct. "Daar is allemaal niets aan te doen, dat is allemaal al beslist". Maar dat is niet zo. Actie loont.

Karel Van Bever, een arts in Zelzate, ging gedurende negen maanden undercover werken als ongeschoolde arbeider. Hij schreef een boek over zijn wedervaren en vertelt over het leven van de 'nieuwe' arbeider, hoe flexibiliteit stress veroorzaakt en uiteindelijk ernstige schade toebrengt aan de gezondheid.

Het is verontrustend. Minder en minder mensen kunnen zich de prijs van hun geneesmiddelen veroorloven. Soms moeten mensen krediet vragen aan hun apotheek. Een groeiende groep jonge ouders kan bijvoorbeeld geen melkpoeder voor hun baby betalen.
De vakantieperiode breekt weer aan. Na een intense periode van syndicale en polieke actie is het weer tijd voor een beetje ontspanning... en lekker eten en drinken