Syndicaal

Bij Godiva hebben ze gevochten als leeuwen en vooral als leeuwinnen. Maar zodra de directie het wapen van de lock-out en de dreiging van sluiting gebruikt, is er meer nodig. Dat kon enkel maar komen van syndicale actie buiten het bedrijf.
De vastberadenheid van de directie van Godiva is zeer hard. Binnen het bedrijf hebben de arbeiders het onderste uit de kan gehaald om de krachtsverhoudingen in hun voordeel om te buigen. De sleutel voor een eventuele overwinning in één bedrijf zoals Godiva ligt dus in de solidariteit van andere bedrijven.
Sinds vijf weken strijden de 300 arbeiders tegen de afdanking van 90 collega’s uit de verpakkingsafdeling. Zij kunnen enkel rekenen op onze syndicale solidariteit. Kom daarom af naar het piket voor Godiva.
Dag en nacht staat er nu een piket voor de deuren van de Brusselse chocolatier Godiva. Nochtans zijn het deze keer niet de arbeiders die staken maar de baas. De vakbonden vrezen immers dat de productie van de vestiging in Koekelberg weggesmokkeld wordt door de directie.
We zijn een van de weinige Europese landen waar er nog een verschil bestaat in het statuut tussen arbeiders en bedienden. Deze discriminatie is zelden zo pijnlijk als tijdens een crisis zoals vandaag.