Inleiding tot het humoristisch materialisme, uitgelegd in begrapbare taal.

Kent u Derk Jan Eppink (DJE)? DJE is medewerker van Nederlands ultraliberaal nummer één, Frits Bolkestein. Maar Eppink is een man van twaalf stielen en dertien ongelukken tegelijk. Zo wordt hij ook ingehuurd door de Standaard om met zijn regelmatige bijdragen het kwaliteitsniveau van die krant onder een voor de gemiddelde Vlaamse lezer aanvaardbaar kwaliteitsniveau te houden. Daarnaast werkt hij voor Steve Stevaert om diens linkse imago een beetje op te krikken. Hij doet dat wel op een nogal onhandige manier die vooral zal aanslaan bij adepten van de (Belgische) PVDA:

“Hij (Stevaert, n.v.d.r.) heeft in Hasselt een bestuurssysteem naar Oost-Duits model waarin één partij de lakens uitdeelt en andere wat kruimels krijgen toegeworpen. Hij bezocht ook Fidel Castro, de Cubaanse dictator, die opponenten laat opsluiten en vermoorden. Stevaert prijst de volksgezondheid in Cuba.” (De Standaard 24/11)

Het Oosten is dus nog altijd Rood volgens DJE... Uit goed ingelichte bron vernamen we dat hij binnenkort ook zal figureren in een reclamespotje van De Lijn in samenwerking met De Standaard. DJE stapt in Hasselt op de bus en wil betalen. De chauffeur repliceert daarop in zangerig Limburgs: “Gebruik toch je HOOFD man!”

Grote winnaar bij deze ontwikkelingen is vooral Frits Bolkestein. DJE zal nu minder tijd hebben om hem te adviseren. De politieke inzichten van Bolkestein beloven er dan ook met rasse schreden op vooruit te gaan.

----

Ludo Verhoeven, gedelegeerd bestuurder van Agfa Gevaert en voorzitter van het Vlaams Economisch Verbond, kloeg op het VEV-congres zijn nood:

“Van de veelgeroemde Vlaamse arbeidsethiek blijft niet veel over. Vlamingen werken nog wel hard, maar liefst buiten hun werkuren, in het weekeinde, voor eigen rekening.”

En u mijnheer Verhoeven, of al die andere aandeelhouders, werken jullie soms niet voor eigen rekening?

“Absoluut niet mijnheer Dorremans, voor eigen rekening, dat wel, maar werken?”

Wij hebben een tip voor Ludo Verhoeven: betaal al uw werknemers als kaderleden. Die kennen geen werkuren. Bijgevolg zal het onmogelijk worden om erna te werken.

----

Ook Filip De Winter ziet het niet meer zitten. Na de VRT (opvolger van de BRT, wat stond voor de Bolsjevieke Radio en Televisie volgens de stickertjes van extreem-rechtse studentenverenigingen in de jaren ’80) is ook de niet onbelangrijke Amerikaanse televisiezender in communistische handen gevallen. In een serie die zo ongeveer twee en een half maal meer kijkers heeft dan er Vlamingen zijn in de wereld wordt “The Flemish Block” een partij van “neonazi’s en skinheads in maatpak” genoemd. Dit prille ontluiken van politieke correctheid in het commerciële Amerikaanse medialandschap wordt door FDW niet meteen naar waarde geschat. Als de directie van Ford alsnog besluit om de fabriek in Genk toch maar definitief te sluiten, dan zullen de Limburgse arbeiders weten waarom. Niet het dissident-Waalse standpunt van Louis Michel met betrekking tot de oorlog tegen Irak heeft hen de das omgedaan, maar wel de al te kritische houding van het Blok ten aanzien van de Amerikaanse media.

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 321 1 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken