Lynx is een dynamische socio-culturele jongerenvereniging die jongeren verzamelt en samen met hen projecten uitwerkt, zij het zowel van culturele aard (optredens van verschillende muziekgenres, internettoepassingen, en zoveel meer) als van sociale aard (denk maar aan onze participatie met Jong Vilvoorde met de staking van Renault, de 1 mei optocht voor verdraagzaamheid in Vilvoorde, als ons protest tegen de reaffectatie van twee leerkrachten in de basisschool van Vilvoorde, om de rest maar niet op te noemen).

Dit doen we op lokaal vlak, maar dit wil niet zeggen dat we ook niet buiten onze oevers treden. Wij hebben vijf jaar het lokaal Volkshuis iedere vrijdag opengehouden om zo een centje te kunnen verdienen om de financiële kant van deze manifestaties te kunnen regelen.

Over steun van onze socialistische partij kan ik niet echt spreken, omdat men lynx altijd van het begin af aan voor minderwaardig heeft geschat en dat men in het begin dacht dat dit maar niets zou worden. Wij zijn echter blijven doorgaan en hebben toch een respect voor onze vereniging kunnen afdwingen, zij het niet bij alle mensen.

Lynx staat open voor alle mensen en zal ook verdraagzaam zijn tov elke mens in zijn bestaan. Dit drukt zich ook uit in de optredens van muziekgroepen en de lokale sfeer die er bij ons heerst.

Vijf jaar geleden werd Lynx gecreëerd door Chantal De Greef en Jurgen Maerivoet. Vijf jaar hebben wij gezwoegd en gezweet om tot het resultaat van vereniging als deze te komen.

Dit vieren wij weliswaar, symbolisch op deze 1ste mei in ons lokaal "het Volkshuis", met een free podium met optredens van verschillende genres en als afsluiter een pittige bluesgroep "Bad Luke and The Happy Few".