De 'globalisering' van de economie heeft als positief aspect dat diverse culturen met mekaar in aanraking komen. Eten speelt hierbij een belangrijke rol en is voor vele mensen een eerste stap naar kennismaking met de cultuur van andere volkeren. Wij willen hier graag een handje bij helpen door een spijskaart aan te bieden met gerechten van over de hele wereld. Een ervaren kok staat in voor de kwaliteit en de grootst mogelijke authenticiteit.

Natuurlijk kan je ook op onnoembare andere plaatsen Aziatisch, Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en van vele andere culturen afkomstige maaltijden nuttigen. Je zal echter niet snel zulke uiteenlopende gerechten vinden op een menukaart van een commercieel restaurant. De keuze aan gerechten zal ook regelmatig veranderd en uitgebreid worden en er zal steeds de keuze zijn uit vlees, vis en vegetarisch. Prijzen voor volledige gerechten variëren van 200Bef. tot 500Bef. per persoon omdat we de financiële drempel zo laag mogelijk willen houden.

Doel van dit alles is fondsen verzamelen om onze werking te bekostigen. Een werking die krachten organiseert die de huidige maatschappelijke (wan)orde bekampen en vastberaden strijden voor socialisme. Belangrijke pijlers hiervan zijn ons maandblad Vonk en interventies in de dagelijkse arbeiders- en studentenstrijd.

Internationale solidariteit is voor ons geen holle slogan, maar een concreet engagement dat in daden wordt omgezet. In een wereld waar alles gecommercialiseerd wordt en de belangen van holdings, multinationals, grote aandeelhouders, beursspeculanten en banken steeds het klappen van de zweep bepalen, hebben gewone stervelingen over heel de wereld nood aan een onafhankelijke pers en organisaties die opkomen voor hun belangen. De opbrengst van het “World Food Café” zal dan ook gedeeltelijk besteed worden aan concrete projecten in die sfeer.

Tijdens de openingsuren van het restaurant/café is er ook een waaier van publicaties beschikbaar die je in staat stellen kennis te maken met de initiatieven die gesteund worden door de Rode Wig en het maandblad Vonk. Boeken en brochures i.v.m. marxistische filosofie, politiek en economie enzovoort.

We hopen jou, je vrienden en je familie regelmatig te mogen begroeten in ons restaurant/café zodat het Rode Wig lokaal kan uitgroeien tot een ontmoetingsplaats voor open, kritisch en progressief denkende mensen. Jullie zijn alvast uitgenodigd op zaterdag 9 en 16 september 2000 tussen 18 uur en 23 uur kennis te maken met dit nieuwe initiatief dat doorgaat in de “Rode Wig”, Handelstraat 53, 2060 Antwerpen, tel: 03/295.58.19

Tijdschrift Vonk

layout Vonk 322 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken