EU

De EU is steeds gebruikt als excuus voor elke besnoeiing in de welvaartsstaat, elke privatisering en elke andere neoliberale maatregel. De Europese multinationals misbruiken de gedachte van eenheid en vrede om hun winstmarges op te drijven en krijgen daarvoor de gewillige hulp van de politici, die dan achteraf een klaagzang houden alsof ze “geen greep hebben op de economie”.
Op 22 november 2006 heeft de Europese Commissie een Groenboek voorgesteld met als titel De modernisering van het arbeidsrecht met het oog op de uitdagingen van de 21e eeuw. Daarmee willen ze een hyperliberaal arbeidsrecht installeren, een bevoegdheid die Europa nochtans ontbreekt.
Zaterdag 19 maart vloeiden in Brussel drie betogingen samen tot één grote golf van oppositie tegen de asociale EU. Intussen beloofden de Europese leiders de richtlijn Bolkestein te ‘herzien’. Dit is zand voor onze ogen.
Op 14 december 2005 nam de politieke commissie van de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa een ontwerp van resolutie aan waarin ze het communisme veroordelen. De misdaden van het stalinisme worden handig gebruikt om de hele communistische beweging te criminaliseren. Daarom organiseerden verschillende linksen een petitie.
We publiceren een aantal foto's van de betoging van 19 maart in Brussel.