Nederland

Trots kondigen we aan dat er een nieuwe blog is van de International Marxist Tendency in Nederland: Vonk. Vonk zal een marxistische analyse geven van de politieke gebeurtenissen in Nederland.
De Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders staat te boek als een rechtse partij. De partij heeft een repressief beleid tegen criminaliteit en tegen vreemdelingen. Verder zegt de partij "ondernemers de ruimte te willen geven", wat in de praktijk inhoudt dat grote bedrijven minder belasting hoeven te betalen.
Piet Hein Donner, de Nederlandse minister van Sociale Zaken, riep op de lonen te bevriezen. Het is duidelijk. Het kabinet Balkenende IV wil de werkende mensen de rekening laten betalen voor de crisis.
Bij de Europese verkiezingen in Nederland werd de uiterst-rechtse Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders opeens de tweede partij. Maar liefst 5 zetels heeft deze nieuwkomer nu. Dit kunnen we als een waarschuwing beschouwen.
Het bestuur van de Universiteit van Amsterdam kwam met een plan om de studiekosten te verhogen door studenten te laten betalen voor extra vakken. Studenten met een brede interesse zullen zo simpelweg ontmoedigd worden extra vakken te volgen.