Venezuela

Zaterdag 21 november 2009 organiseert de coalitie 'Venezuela Solidaridad' haar derde solidariteitsdag met Venezuela, met als thema "ALERTA VENEZUELA! DE REVOLUTIE MEER DAN OOIT!"
De tweede Latijns-Amerikaanse bijeenkomst van 'door arbeiders overgenomen bedrijven' bracht eind juni tweehonderd mensen bijeen in de hoofdstad van Venezuela, Caracas. Vertegenwoordigers uit Paraguay, Bolivia, Mexico, Argentinië, Brazilië, Venezuela, Turkije, Irak en Canada debatteerden er van 25 tot 27 juni.
Op 5 mei werd Argenis Vazquez, de algemeen secretaris van de vakbond bij Toyota, vermoord. De bedrijven onder arbeiderscontrole worden ook steeds meer geviseerd. Daarom doen wij een oproep om brieven te sturen naar president Chavez.
Zo'n 300 mensen namen deel aan de openingssessie van het zesde congres van de CMR. Dit werd gehouden in de grote SIDOR-staalfabriek in de staat Bolivar, die een jaar geleden genationaliseerd werd door president Chávez.
Verleden week kondigde Chavez tijdens een live-uitzending van het ministerieel kabinet de nationalisatie aan van de Amerikaanse voedingsmultinational Cargil. Dit bedrijf weigert koppig rijst te produceren tegen de door de regering vastgestelde prijs.