Uncategorised

Al deze brochures zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vermeld de titel en stort het nodige bedrag op het rekeningnummer van Vonk:

IBAN BE15 0011 3702 7330 BIC GEBABEBB

(2 euro per brochure, verzending inbegrepen) 

 

Socialistische studies

 

 

Argumenten en analyse:

  

Marxisme for dummies

 

 

Andere:

 

Vonk beschikt niet over kapitaalkrachtige sponsors, reclame-inkomsten, subsidies of aandelen in winstgevende bedrijven. Dat stelt ons in staat het marxisme als kompas te gebruiken en een onafhankelijke antikapitalistische koers te varen. We vragen onze lezers en iedereen die sympathie heeft voor de activiteiten en ideeën van Vonk, een bijdrage te leveren in de mate van het mogelijke:

  • Neem een abonnement op Vonk: 1 jaargang voor €12  (6 nummers; het tijdschrift verschijnt om de twee maanden).
  • Neem een steunabonnement op Vonk: 1 jaargang voor €24 euro (6 nummers + nieuwe brochures die we uitgeven).
  • Doe een maandelijkse opdracht van minimum €5 en ontvang het tijdschrift Vonk zolang de opdracht loopt.
  • Doe een gift voor het strijdfonds van Vonk.

Stuur naam en adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld uw keuze. 

Stort het bedrag of neem een maandelijkse opdracht op op IBAN BE15 0011 3702 7330 BIC GEBABEBB

met vermelding 'abo', 'steun abo', 'maandelijkse opdracht' of 'strijdfonds'

80 jaar geleden kwam het 'Front populaire' in Frankrijk aan de macht. Het eerste wat de nieuwe regering bij haar aantreden deed was de 40-uren week stemmen en twee weken betaald verlof voor iedereen invoeren. De regeringsvorming ging ook gepaard met stakingen en bezettingen over het gehele land. Geen wonder dat het ‘Front Populaire’  in het collectief geheugen van de arbeidersklasse geassocieerd wordt met sociale hervormingen en de indrukwekkende mobilisatie van de arbeidersbeweging. Daarom is het meer dan terecht dat we de moed en het doorzettingsvermogen van deze arbeiders herdenken. Eén van de mooiste pagina's uit de geschiedenis van de klassenstrijd werd toen geschreven.

Neem een abonnement op het tijdschrift Vonk:

 

  • abonnement: 1 jaargang voor €12  (6 nummers; het tijdschrift verschijnt om de twee maanden)
  • steunabonnement: 1 jaargang voor €24 euro (6 nummers + nieuwe brochures die we uitgeven)

Stuur naam en adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld abonnement van uw keuze. 

Stort het bedrag op IBAN  BE15  0011  3702  7330 BIC GEBABEBB

met vermelding 'abo' of 'steun abo'

Vonk

Deze analyse is een bijdrage van David Baele over de rol van de VS en het EU imperialisme in de regio en die van de rechtse nationalisten en fascisten in het Maidan protest en na de staatsgreep. In een eerder artikel legden wij het Vonk standpunt uit over de woelingen in Oekraïne: http://www.vonk.org/wat-is-er-aan-de-hand-in-oekraine.html