Ook tijdens de kerst- en nieuwjaarsdagen waren de anti-oorlogscomités actief. De inzet is immers groot en de gruwelijke oorlogsdreiging is helaas reëler dan ooit.

Op 20 december werd het anti-oorlogscomité van het Waasland boven de doopvont gehouden. Daar werd besloten om zoveel mogelijk lokale organisaties (Wereldwinkels, 11.11.11 comités en dergelijke) aan te spreken om samen een fakkeltocht tegen de oorlog te organiseren, op vrijdag 7 februari in Sint-Niklaas. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat er zoveel mogelijk jongeren en arbeiders in het anti-oorlogscomité worden betrokken. Er zal dus ook campagne worden gevoerd aan de scholen, op markten enzovoort.

De oprichting van een anti-oorlogscomité in het Waasland is van bijzonder groot strategisch belang. De Waaslandhaven (het deel van de Antwerpse haven op de linker Scheldeoever) is vlakbij. Via die Waaslandhaven, en meer bepaald de roll-on/roll-off terminal aan het Verrebroekdok, werden reeds transporten van militaire voertuigen gesignaleerd. Wie wil meewerken met het Waaslands anti-oorlogscomité neemt best contact op met Fredéric Lehembre (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Op een andere strategische plaats, namelijk Oostende, werd tijdens de kerstvakantie eveneens actie gevoerd. Op zaterdag 28 december voerde het Oostendse anti-oorlogscomité er een origineel straattoneel op, midden in de druk beklante Kapellestraat. Er werd rondgegaan met een petitie tegen de oorlog en er werden stickers verkocht om de werking van het lokale comité te ondersteunen. Verschillende jongeren uit Oostende sloten zich dankzij de actie aan bij het anti-oorlogscomité, en we ontmoetten er zelfs iemand uit Tienen die in de suikerstad ook iets op gang wil trekken. Iedereen die in de wijde omgeving van Oostende (en we denken daarbij vooral aan Brugge-Zeebrugge en Blankenberge) iets op gang wil trekken tegen de oorlog neemt best contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Je woont niet in de omgeving van een van beide plaatsen maar je wil samen met ons de campagne tegen de oorlog gestalte geven? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 321 1 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken