Op 10 juni 2007 belandde de SP.a op een electoraal dieptepunt van 16 procent. Toch houdt ze vast aan een centrumkoers. Het onbehagen daarover groeit. De anti-establishmentpartij heeft de voeling verloren met haar traditionele achterban van gewone werkende mensen.

Erik De Bruyn stelde zich in het najaar van 2007 kandidaat voor het voorzitterschap van de SP.a. Hij nam het op tegen Caroline Gennez, de kandidate van het ‘partijestablishment'. Zoiets was not done. Voormalig socialistisch boegbeeld Willy Claes liet zich ontvallen ‘aan dat soort figuren geen boodschap' te hebben. Toch behaalde Erik De Bruyn 34 procent van de stemmen.

In Rooddruk voor een nieuw socialisme legt Erik De Bruyn uit wat een socialistische partij zou kunnen en moeten zijn. Zonder de inbreng van een authentiek socialisme stopt het water van de democratie immers met stromen. In die stilstaande poel gedijt het rechtse populisme. Angst voor de almacht van de elites en hun onderliggende boodschap ‘het kapitalisme of de chaos' is nefast. Zowel op het vlak van de democratie en de samenleving als op economisch en ecologisch vlak beschrijft De Bruyn alternatieven.

Dit boek richt zich tot SP.a-leden, leden van andere linkse partijen en de grote schare politiek dakloze socialisten en syndicalisten. Maar het zal iedereen boeien die beseft dat het van kwaad naar erger zal gaan als gewone mensen zich niet gaan bemoeien met de politieke besluitvorming.

Omslag boek, klik hier

Inhoudstafel, klik hierklik hier

Inleiding (fragment), klik hierklik hier

Uitgebreide bio-bibliografie, klik hierklik hier

Interview op Radio 1, klik hierklik hier

TECHNISCHE GEGEVENS

Titel: Rooddruk voor een nieuw socialisme
Auteur: Erik De Bruyn
Uitgeverij EPO, Berchem-Antwerpen, 2009
Isbn 978 90 6445 062 4
Paperback 15 x 22,5 cm| 232 pagina's
Boekhandelsprijs: € 19,50
Verschijnt maandag 2 maart 2009

INTERVIEWS / PERSEXEMPLAAR:

Erik De Bruyn is beschikbaar voor interviews. U kunt hem contacteren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0475 65 40 73.

U kunt een recensie-exemplaar aanvragen bij uitgeverij EPO, Jos Hennes: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is vanaf vrijdag 20 februari een drukproef in pdf beschikbaar.

Tijdschrift Vonk

layout Vonk 322 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken