Zaterdag 20 januari organiseerden we in ons lokaal te Antwerpen een zeer gesmaakt Chinees eetfestijn. Enkele Chinese sympathisanten en plaatselijke militanten sloegen de handen in elkaar om er een gezellige, culinair hoogstaande avond van te maken. Negenentwintig aanwezigen - meer kon ons zaaltje niet dragen - zorgden ervoor dat we na aftrek van de onkosten 300 euro overhielden.

Aangezien Vonk niet kan rekenen op subsidies of rijke sponsors zijn we genoodzaakt regelmatig ‘strijdfondsactiviteiten' te organiseren. De opbrengst dient steevast om onze strijd voor socialisme te financieren. Het drukken van pamfletten en brochures, telefoonkosten, de huur van ons lokaal enzovoort, zorgen ervoor dat we constant aandacht moeten hebben genoeg geld in te zamelen. Het inzamelen van geld heeft dus allesbehalve te maken met persoonlijke verrijking maar wordt, in schril contrast daarmee, gebruikt in de strijd voor een rechtvaardigere maatschappij.

We willen via deze weg nogmaals alle aanwezigen bedanken. Ook de kok en iedereen die hielp bij voorbereidingen, opdienen en het opkuisen achteraf verdient een grote pluim. Alles verliep perfect en heel wat aanwezigen waren zeer opgetogen. Een meerwaarde was ook dat het hier ging over authentiek Chinese gerechten die in de meeste Chinese restaurants niet op het menu staan. Chinese restaurants in België serveren doorgaans een mix van Indonesische en andere Aziatische specialiteiten, aangepast aan de smaak van de Europeaan. Hoewel het dus ging over een zeer exotische maaltijd werden de meeste gerechten geweldig gesmaakt. De avond had bijgevolg niet enkel een politieke dimensie maar was ook leerrijk op culinair-cultureel vlak.

Iedereen die in de toekomst wil uitgenodigd worden op gelijkaardige activiteiten kan ons dat op info[at]vonk[.]org laten weten. We raden aan steeds goed op tijd te reserveren aangezien ons zaaltje maar een beperkte capaciteit heeft. Onze financiële middelen verruimen kan echter ook steeds via een maandelijkse permanente opdracht of een abonnement op onze krant (20 euro voor een abo van 12 nummers of 30 euro voor een steunabo, waarbij je ook onze brochures ontvangt telkens er een verschijnt). Alle stortingen zijn welkom op 001-1370273-30, vermeld of het een permanente opdracht, abo of steunabo betreft. 

5.jpg
2.jpg
3.jpg

 

Tijdschrift Vonk

layout Vonk 322 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken