Ik hoorde op het SP.a congres afgelopen zondag talrijke oproepen om de eenheid te herstellen en voor een stevige oppositie tegen de oranjeblauwe regering die in de steigers staat. Ik hoorde ook verschillende oproepen om opnieuw één front te vormen met de vakbonden in het algemeen en met het ABVV in het bijzonder.

Een eerste gelegenheid voor de nieuwe voorzitster om de woorden van het congres (het hoogste orgaan in de partij) om te zetten in daden kondigt zich al zéér snel aan: vrijdag roept ACOD-Spoor op om één uur het werk neer te leggen tegen de plannen van oranjeblauw om het stakingsrecht in te perken en een “minimumdienstverlening” in de openbare diensten op te leggen.

Als we ons efficiënt willen verweren tegen het asociale beleid dat momenteel in de steigers staat dan zullen we de vakbonden hard nodig hebben. Die zullen voluit moeten beschikken over hun sterkste wapen: het stakingsrecht.

In het kader van de eenheid, de partijdemocratie én de strijd tegen de rechtse regering in de maak is het dan ook evident dat SP.a de staking van vrijdag voluit en openlijk zal steunen.

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 321 1 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken