Zonder overheidstoelagen, zonder geld van wapenhandelaars en zonder commerciële reclame hangen we volledig van jullie af voor onze groei. Dat is ook het geval van onze internationale organisatie.

 

 

Beste vrienden en kameraden,

 

Steeds meer raadplegen jullie de site van Vonk. We zien hierin het bewijs dat onze ideeën een zekere nood beantwoorden - een nood aan serieuze theorieën en analyses van de nationale en internationale actualiteit. Dat benadrukt ook de moderniteit van het marxisme als wetenschappelijke methode en revolutionair programma.

 

Vonk is de Belgische sectie van de Internationale Marxistische Tendens (IMT), die aanwezig is in meer dan dertig landen. Overal groeien de krachten en de politieke autoriteit van de IMT.

 

In Groot-Brittannië zijn onze kameraden erin geslaagd zich te nestelen op tientallen universiteiten doorheen het land. Ook zijn ze actief in de beweging rond Jeremy Corbyn. In Brazilië speelt onze sectie een significante rol in de mobilisatie tegen de reactionaire regering van Michel Temer. In Italië heeft onze organisatie met succes een tweemaandelijkse krant gelanceerd. In Canada zijn we de eerste kracht van de linkerzijde aanwezig op de universitaire campussen. In de VS komen onze kameraden tussen in de oppositiebewegingen tegen de politiek van Trump. In Spanje is onze sectie actief in Podemos, waar onze ideeën steeds meer echo krijgen. In Frankrijk hebben onze kameraden deelgenomen een de campagne rond Mélenchon en hebben tal van artikels over dit thema gepubliceerd. In Indonesië, Nigeria, Marokko, Pakistan, Mexico, Salvador enz. bouwen onze kameraden de organisatie in zeer moeilijke en vaak gevaarlijke omstandigheden.

 

In België organiseren we langs Franstalige kant iedere derde donderdag van de maand een ‘Jeudi du Marxisme’. Het is een referentie geworden voor jonge en minder jonge militanten op zoek naar een diepgaande uitleg en een revolutionair alternatief. Ieder jaar participeert een honderdtal mensen aan deze activiteiten. In het Nederlandstalig gedeelte zijn we actief op de universiteiten van Gent en Brussel en groeit onze jongerenwerking.

 

Al deze activiteiten kosten veel geld. De Internationale Marxistische Tendens organiseert een grootschalige internationale omhaling. De opgehaalde fondsen dienen voor de ontwikkeling van de internationale- en de nationale afdelingen: nieuwe uitgave van boeken, uitbreiding van onze tijdschriften en websites, huur of aankoop van lokalen enz. Indien jullie de ideeën van Vonk en de IMT appreciëren, neem dan zeker deel aan deze collecte. Alle giften, zowel groot als klein, zijn welkom!

 

Stort op onze rekening BE0011 3702 7330 op naam van Vonk met vermelding ‘Omhaling 2017’.

 

Alvast bedankt voor jullie steun en solidariteit!

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 321 1 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken