Maar we hebben wel uw steun nodig.

Verschillende ‘Vonkisten’ kregen de laatste maanden een of meerdere GAS boetes opgelegd wegens onze deelname aan verschillende betogingen in het Brusselse (Banket van de Rijken, Palestina, Mensen Zonder Papieren enz.).

Naar aanleiding van de actie tegen het Banket van de Rijken in Brussel tijdens de vorige herfst werden 100 mensen aangehouden. Velen onder hen kregen een GAS boete die kan oplopen tot 250 euro per persoon. Eenendertig onder hen hebben nu een advocaat onder de arm genomen en een beroep aangetekend bij de politierechtbank. De advocaat staat in voor de gerechtelijke verdediging van de individuele militanten. Vooral is het ons te doen om dit proces te winnen en een precedent de scheppen . Zo hopen we de toepassing van GAS boetes onmogelijk te maken. Wij hebben ons verenigd in de groep ‘Stopsac.beStopsac.be

Een advocaat kost geld, de onvermijdelijke gerechtskosten en campagne voeren eveneens. Je kan de campagne StopSAC steunen door de storten op rekening: BE09 5230 8059 5557. Je kan ook rechtstreeks Vonk helpen door te storten op rekening: BE 15 0011 3702 7330 BIC GEBABEBB met vermelding GAS-boetes.

 

 

 

 

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 320 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken