“Verrassend genoeg(…) maar Karl Marx is weer in de mode. De globale economische recessie heeft de verkoop van ‘Das Kapital’ tot ongekende toppen aangezwengeld (…) en het laatste jaar hebben de media met veel plezier het overlijdensbericht geschreven van de eigenaars van de productiemiddelen”.

U denkt waarschijnlijk dat dit een uittreksel is uit ons lijfblad of een of ander links radicaal tijdschrift. Wel, u vergist zich. Dit werd geschreven in de Wall Street Journal begin oktober. De traders, beursgoeroes en andere kapitalisten beseffen dat de publieke opinie niet meer mee is met dit systeem. Er is duidelijk een zoektocht aan de gang naar een alternatief. Het marxisme staat hierin centraal, zoals de Wall Street Journal moet toegeven. Marxistische ideeën geven niet enkel een verklaring voor de huidige crisis maar tonen een socialistische uitweg. Daarom is Marx weer populair. Maar onze stem blijft nog steeds veel te klein. Om dit te veranderen hebben we onder andere meer geld nodig. Geld om ons tijdschrift te publiceren en om nieuwe boeken en brochures, pamfletten enzovoort uit te geven.

Zet daarom Vonk op uw Kerstboodschappenlijstje dit jaar. U kunt een gift storten op 001-1370273-30 met vermelding 'Rode Kerst'. Alvast bedankt.


Tijdschrift Vonk

Vonk 323 layout 1 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken