Vrijwilligers, sympathisanten, vrienden, familie, nieuwsgierigen van Vonk waren allen welkom op de zomerbarbecue. De afsluiter van het werkingsjaar stond dit jaar in het teken van de viering. Op zaterdag 2 juli werd het natuurvriendenhuis te Linkeroever omgebouwd tot feestdomein. De combinatie van het buiten eten, zomers weer en bewegingsvrijheid zorgde voor een gezellig feest. Ook de kinderen hadden het er naar hun zin: “Het was er ‘leuk’, ‘lekker’ en ‘er waren veel aardige mensen”.

Een veertigtal mensen vierden de verjaardag van het blad. Het blad vormt de hoeksteen van de werking van de internationale marxistische tendens, waartoe Vonk behoort. Via het blad verspreiden kameraden hun socialistische analyses. Militanten profileren zich ermee aan de fabrieks- en schoolpoorten, festivals, bijeenkomsten en op betogingen. Elke kameraad is eigenaar van het blad. Bijdragen zijn het resultaat van inleidingen van marxisten; hun analyses, kritieken op de samenleving en voorstellen tot actie. Met de aankoop van het blad steun je de tendens die niet kan rekenen op subsidies. Deze barbecue bracht meer dan 400 euro op voor het strijdfonds.

Een strijdfondsactiviteit is dus zeker een aanrader voor wie wil kennismaken met Vonk en een bijdrage wil leveren aan een goed doel, de uitbouw van de marxistische tendens.

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 320 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken