We hadden het er in februari terloops al over in het artikel Een kleiner formaat voor een grotere Vonk; we hebben nood aan nieuwe hardware voor de productie van allerhande politieke publicaties. Sindsdien heeft ons tijdschrift een transformatie ondergaan en de reacties zijn overwegend positief, zowel van vertrouwde lezers als mensen die er sindsdien voor de eerste keer mee in aanraking zijn gekomen.

Doordat we de klus steeds moeten klaren met behulp van zeer verouderd materieel willen we via deze weg een oproep doen aan al onze lezers en sympathisanten om een financiële bijdrage te doen. Iedereen die vertrouwd is met computers weet dat technologie niet stil staat en dat iets dat 5 jaar geleden modern was vandaag alweer hopeloos verouderd kan zijn. Het materiaal dat we momenteel gebruiken is eerlijk gezegd ouder dan dat en is dus dringend aan vervanging toe.

Investeer in een sociale toekomst

Concreet zouden we 1500 euro willen ophalen voor de aankoop van een krachtige computer waarop snel en efficiënt ons tijdschrift, pamfletten, brochures en posters gemaakt kunnen worden. Natuurlijk zijn er veel goedkopere PC’s te vinden maar we mikken hier op iets dat snel en efficiënt blijft wanneer zware grafische pakketten zoals photoshop en indesign moeten werken in combinatie met tekstverwerking en internetapplicaties. Grafisch ontwerp van tijdschriften, posters en dergelijke vraagt nu eenmaal veel meer van een computer dan enkel wat tekstverwerking of surfen op het net. Bovendien werken we ook aan een nieuwe website waarbij we gebruik willen maken van de modernste snufjes. Vandaar dat we dus eerder op zoek zijn naar een I-Mac dan een basis PC aan  bodemprijs. We willen degelijk materiaal dat ook binnen enkele jaren nog vlot werkt.

Vakantiepremie

Natuurlijk is het niet toevallig dat we net nu deze oproep herhalen. Toeval bestaat niet, enkel noodzaak. Vandaar dat we de noodzaak om onze hardware te moderniseren, willen aanwenden om beroep te doen op lezers en sympathisanten om te overwegen een deeltje van de zuur verdiende vakantiepremies te investeren in een rode toekomst. We beseffen dat we steeds mensen moeten aanspreken die het al niet breed hebben, maar kapitalisten hebben doorgaans nu eenmaal geen interesse in het steunen van initiatieven die de heerschappij van het kapitaal contesteren. Zolang de wetten van het geld alles bepalen kunnen we niet anders dan wie ons project genegen is te vragen ons financieel te steunen.  Stort een vrijblijvend bedrag op onze rekening - BE15 0011 3702 7330 - met vermelding ‘computer’ en help op ons op die manier concreet met de verspreiding van marxistische analyse en voorstellen die de strijd van de arbeidersklasse tegen de heerschappij van het kapitaal en voor een klassenloze maatschappij vooruit kunnen helpen.  

Tijdschrift Vonk

layout Vonk 322 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken