De voormalige progressieve krant De Morgen organiseert dagelijks peilingen via het internet bij haar lezers.  Op donderdag 21 januari, de dag dat de GM-directie de sluiting van Opel Antwerpen aankondigde, stelde de krant de volgende vraag: “Spa Rood vindt dat de Vlaamse regering Opel Antwerpen moet overnemen om er ecologische wagens te bouwen; goed voorstel ?”. 44 procent vindt van wel.

Woensdagavond pleitte SP.a Rood in een persbericht immers opnieuw krachtig voor de nationalisatie van de Opel Antwerpen en steun voor de  syndicale acties.

Dat zonder de minste argumentatie 44 procent zich via de internetpoll uitspreekt voor het standpunt van SP.a Rood is veelzeggend. De schok van de sluiting van Opel en de aanhoudende crisis van het kapitalisme verplicht meer en meer mensen ‘buiten de lijntjes’ te gaan denken. Wat vroeger taboe was, is vandaag bespreekbaar geworden.  SP.a Rood speelt hier opnieuw een baanbrekende rol.

SP.a Rood zal in de volgende dagen en weken een intense campagne voeren voor de nationalisering onder werknemerscontrole van Opel. De kapitalisten hebben gefaald. De enige toekomst voor Opel is in de handen van de overheid en haar vakbonden.

 

Lees meer over het SP.a Rood-standpunt over Opel:

Opel moet open blijven! Voor een openbare auto-industrie onder arbeiderscontrole!

Opel Antwerpen is geen steenkoolmijn

Moeten de arbeiders van Opel Antwerpen het gelag betalen?

Over het nut van nationalisaties:

Nationalisaties, vrije markt en privé-bezit. Een aantal antwoorden.

Tijdschrift Vonk

layout Vonk 322 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken