1 MEI ‘Dag van de ARBEID’ staat nog steeds symbool voor arbeidersstrijd. Het is bijna 120 jaar geleden dat onze voorouders het gevecht hebben geleverd voor het Algemeen Stemrecht en de 8-urenwerkdag. Vandaag spreken de bazen weer over werktijdverlenging en zijn de werkritmes dusdanig hoog dat het werkverzuim door ziekte en ook het aantal arbeidsongevallen met 15 procent is gestegen. Depressie is de ziekte van de eeuw geworden en de jonge schoolverlaters kunnen ofwel de lange rij werklozen vervoegen of intreden in een of ander nepstatuut. De trein van privatiseringen raast voort, voor de vrouw bestaat nog steeds geen gelijk loon voor gelijk werk en dan hebben we het nog niet over de "derde wereld" waar kinderen massaal sterven aan aids en ondervoeding.

De strijd is dus nog niet gestreden en de massale opkomst op 19 maart voor de jongerenmars voor werk en op de aansluitende betogingen tegen de oorlog in Irak en tegen de zogenaamde vrijemarkteconomie in het kapitalistisch Europa, en meer bepaald tegen de richtlijn Bolkestein, bewijst eens te meer dat de jongeren en de arbeiders dit niet meer pikken. We moeten actie blijven voeren voor werktijdverkorting zonder loonverlies en met evenredige aanwervingen, voor een betere sociale zekerheid en vechten tegen elke vorm van privatisering. Wij zijn er echter van overtuigd dat elke overwinning binnen het kapitalistisch Europa een kort leven beschoren is en dat enkel de strijd voor maatschappijomvorming naar een socialistische maatschappij de enige definitieve oplossing kan bieden voor al deze ellende.

Wij hopen dan ook dat u dit jaar opnieuw onze strijd politiek en financieel zult willen steunen door het plaatsen van een advertentie in ons meinummer. Zoals in het verleden kan zo’n meigroet zowel een sympathiebetuiging zijn van een individu ofwel een politieke boodschap van een sociale jongerenorganisatie, van een werkvloer, vakbond, partij of beweging.

Deze meigroeten betekenen voor ons een grote bron van inkomsten en laten ons toe politieke brochures en extra propagandamateriaal te produceren voor diverse acties. Zo zijn de betogingen tegen het bezoek van Bush niet onopgemerkt voorbij gegaan en zijn we er weer in geslaagd om op 22/02 met de manifestaties in Antwerpen, Hasselt, Kalmthout en Oostende de lokale en de nationale pers en dito TV-zenders te halen!

Hieronder volgt de praktische informatie voor de meigroeten.

Stuur onderstaande strook op naar Claire Miroir - Warschaustr 10 - 8400 Oostende of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 059/325066 (na 20u) of 0475/786299

o Ik wil een meigroet plaatsen in de 1 MEI-editie van Vonk (aankruisen):

o 12,5 euro voor 1/32 blad (5 x 4 cm)

o 25 euro voor 1/16 blad (7,5 x 8,5 cm)

o 50 euro voor 1/8 blad (12 x 8,5 cm)

o 100 euro voor 1/4 blad (12 x 17 cm)

Mijn boodschap luidt: schrijf uw tekst achteraan + eventueel foto of logo bijvoegen

Gelieve te storten op rek: 001-1370273- 30 van Vonk (vermelding meigroeten)

Ik wens een factuur op naam van: