Over enkele weken is het alweer 1 mei. Het meinummer van ons tijdschrift zal verspreid worden op diverse 1 meibetogingen in Vlaanderen. En ook dit jaar doen wij een warme oproep aan alle lezers en sympathisanten om Vonk financieel te sponsoren door het plaatsen van een meigroet in dit nummer.

Een meigroet is een boodschap, een slogan, een aankondiging, een sympathiebetuiging, die bijvoorbeeld kan uitgaan van een individu, een organisatie, een werkvloer, een vakbond enzovoort. Zoals het woord ‘meigroet’ zelf zegt, groet je daarmee al onze lezers op de Dag van de Arbeid. Bovendien zijn deze meigroeten elk jaar weer ‘een hart onder de riem’ voor onze medewerkers en ook een welkome financiële injectie voor onze beweging, want Vonk haalt zijn financiële middelen enkel uit de verkoop van dit blad en de financiële steun van sympathisanten.

Waarom Vonk steunen? Bijvoorbeeld omdat Vonk via de campagne ‘Handen af van Venezuela’ pionierswerk levert voor solidariteit met de Bolivariaanse revolutie in Venezuela. Die campagne kreeg al de steun van diverse vakbonden. We hebben ook een prachtige brochure uitgebracht met uitgebreide informatie over hoe president Chavez de oliewinsten aanwendt voor een grootschalig programma van gratis onderwijs en gezondheidszorg onder de armen. Verder laat uw financiële steun ons toe om tussen te komen bij sociale acties, zoals die tegen Bolkestein en tegen het Generatiepact. Zo stonden Vonk-militanten samen met anderen bijvoorbeeld aan de wieg van SP.a-Rood, de nieuwe linkerzijde in de SP.a. Verder gaf Vonk in de campagne tegen het Generatiepact talrijke argumenten en analyses aan syndicalisten om de strijd ook theoretisch te versterken.

Kortom, met uw steun krijgen we dus meer mogelijkheden om te strijden voor een betere, socialistische wereld!

Wens je een meigroet te plaatsen? Reageer dan voor 03 april. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 0475 / 786299.

Ik wil een meigroet plaatsen in de 1 mei-editie van Vonk (aankruisen):

 • 12,5 euro voor 1/32 blad ( 5 x 4 cm)
 • 25 euro voor 1/16 blad ( 7,5x8,5 cm)
 • 50 euro voor 1/8 blad ( 12x8,5 cm)
 • 100 euro voor ¼ blad ( 12x17 cm)

 • Mijn boodschap luidt: schrijf uw tekst + eventueel foto of logo bijvoegen
  Gelieve te storten op rek: 001-1370273- 30 van Vonk (vermelding meigroeten)
  Ik wens een factuur op naam van:

  Dank bij voorbaat namens de redactie van Vonk!

  Tijdschrift Vonk

  Layout Vonk 321 1 page 001

  Activiteiten

  Onze boeken

  Onze boeken