Na de erg succesvolle scholierenbetoging van woensdag, toen duizenden scholieren op initiatief van hun leerlingenraden de klas verlieten, werd gisterenavond 27 maart in Gent opnieuw betoogd tegen de oorlog in Irak. Aanvankelijk leek de opkomst mager uit te vallen, maar uiteindelijk stapten toch zo’n duizend mensen op.

Het was een bonte bende die zich een weg baande van het Zuid (bij de stadsbibliotheek) naar de Vrijdagsmarkt. Het duurde even voor we van start gingen, maar eenmaal op gang, kwam de sfeer er in. Een sambaband vrolijkte het geheel op. Toen we aan het stadhuis kwamen, werd een duidelijk signaal gegeven. Ook nu werd dus de slogan “Belgische havens wapenvrij!” gescandeerd.

Toch had deze betoging geslaagder kunnen zijn. Op voorhand was er weinig gemobiliseerd – ondergetekende liep naast iemand met een chirovlag die toevallig op Studio Brussel gehoord had van de betoging – en bij sommigen begint de betogingsmoeheid wat toe te slaan. Positief dan weer is dat de vakbonden toegezegd hebben om volgende week ook mee te mobiliseren. De afspraak is immers dat er vanaf nu elke week op donderdag 19 uur verzameld wordt aan het Zuid. Nu nog afwachten of de vakbonden hun woorden omzetten in daden.

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 320 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken