Vaak horen we in links Vlaanderen een klaagzang: er zitten geen “échte socialisten” meer in het parlement. Parlementsleden die de stem van de vakbonden en van de sociale bewegingen laten horen tot in de Wetstraat. Om het nog duidelijker te maken: parlementsleden die neen durven stemmen als hen een Generatiepact wordt voorgeschoteld.

In het verleden wilden lijsten links van de SP.a hieraan verhelpen. Tevergeefs: ze verdeelden de linkerzijde en verzwakten de SP.a een beetje maar haalden zelf geen verkozenen. Het zal nu niet anders zijn: er is een kiesdrempel van vijf procent.

Daarom roepen wij alle socialisten, progressieven en leden van zowel ABVV als ACV op om het ditmaal anders te doen.

In plaats van de SP.a een beetje te verzwakken ten gunste van rechts kan je de SP.a ook een beetje versterken én een linkse stem in het parlement laten klinken. Tienduizend (10.000) kiezers kunnen volstaan om een SP.a Rood kandidaat in het parlement te brengen!

Ondertussen hebben wij al vele stemmen gewonnen via de uitstekende campagne die we voeren aan de fabriekspoorten en in de volkswijken. We rekenen ook op jou op 10 juni voor 10.000 stemmen die Vlaanderen zullen veranderen !

 • Antoon Stessels: 15de op de Antwerpse Kamerlijst
 • Karen Milants: 18de op de Antwerpse Kamerlijst
 • Issam Benali: 9de opvolger op de Oost-Vlaamse Kamerlijst
 • Yves Miroir: 8e opvolger op de Senaatslijst (heel Vlaanderen)
 • (je kan meerdere voorkeurstemmen geven)

  Méér weten over hun programma? Surf naar www.sp-a-rood.bewww.sp-a-rood.be

  Tijdschrift Vonk

  Layout Vonk 321 1 page 001

  Activiteiten

  Onze boeken

  Onze boeken