Gisteren overhandigde een delegatie van het studentencollectief een petitie met 1.225 handtekeningen aan het kabinet van Staatssecretaris De Block.

De vraag om een werkvergunning C en een verblijfsvergunning van minstens een jaar werd echter opnieuw afgewezen. Bovendien werd de beweging geïntimideerd door 42 administratieve arrestaties. Ondertussen zijn de mensen zonder papieren reeds 69 dagen in hongerstaking.

Daarop trokken enkele studenten deze namiddag naar de plenaire zitting in de Kamer. Ze verstoorden even de sessie om aandacht te vestigen op de situatie van de sans-papiers op de VUB en aan te dringen op een oplossing. Er werd onder meer geroepen: "69 dagen hongerstaking, wij eisen een oplossing!" en "geen mens is illegaal!".

Het studentencollectief steunt de eisen van de sans-papiers voor een werkvergunning C en een verblijfsvergunning van minstens één jaar. Het kan niet dat mensen in België zonder basisrechten leven, als slaven worden uitgebuit op de arbeidsmarkt en worden bedreigd met een opsluiting in een gesloten centrum en een gedwongen uitzetting.

Voor meer info: Mara De Belder (0476 43 24 78), Alexandra Ooms (0484 15 88 64), Neal Michiels (0479 73 34 65)

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 320 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken