Op initiatief van Vonk protesteerden een twintigtal jongeren woensdag in Antwerpen tegen de besparingen die overal in Europa op til staan. Volgens de jongeren dreigen zij de rekening te betalen voor de crisis door de groeiende jeugdwerkloosheid en de besparingen in het onderwijs. De actievoerders willen niet dat de volgende regering raakt aan de wachtuitkering voor jongeren en steunen de stakingsacties die de Europese vakbonden volgende week organiseren: “Wij hebben de crisis niet veroorzaakt, wij weigeren dus de rekening te betalen. Het kapitalisme leidt overal in de wereld tot crisis en armoede en het bedreigt het ecologisch evenwicht van de aarde. Hoog tijd voor een socialistisch alternatief!”.  

Aan de Nationale Bank werden spandoeken ontrold met de slogans 'Make the bosses pay for their crisis' en ‘Peoples of Europe - Rise up!’, in navolging van soortgelijke acties in Griekenland en Spanje. De Nationale Bank werd symbolisch afgesloten met politietape om duidelijk te maken dat de banken verantwoordelijk zijn voor de economische crisis. De actievoerders riepen voorbijgangers op om deel te nemen aan de Europese stakingsdag op 29 september.

Ter plekke werden ook opnames gemaakt voor een promotiefilmpje voor de acties op 29 september. 

{youtube}xmVChWxs-rY{/youtube} 

Een anayse van Vonk over de huidige besparingsgolf en de acties daartegen, lees je in het artikel 'Eurobetoging 29 september: de kapitalisten moeten de crisis betalen!'

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 321 1 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken