De arrogante houding van Vande Lanotte is bij veel socialisten in het verkeerde keelgat geschoten. De actie van ABVV-militanten aan het congres van SP.a heeft iets losgemaakt. Hier kan je de reactie van een gechoqueerd SP.a-lid lezen. Ze antwoordt daarbij op de brief van Roland Vanderbeke aan Jef Sleeckxbrief van Roland Vanderbeke aan Jef Sleeckx.

Johan Vande Lanotte lanceert een prima slogan! "Wie de rug toekeert naar links kijkt naar rechts." Een waarheid als een koe…

Zoals Roland Vanderbeke reeds aanhaalde, neemt SP.a al lang standpunten van rechts over, à la carte. Maar de regionalisering van bevoegdheden rond werk en niet werk slaat toch wel alles.

En dan ben ik bijzonder blij om te zien dat er toch een 200-tal vakbondsmilitanten dit ook in de gaten hebben en naar aanleiding van de voorzitterverkiezingen het lef opbrengen om actie te voeren in het hol van de ‘neanderthaler’!

Wat een merkwaardige ‘verkiezingen’, met overgrote meerderheid wordt Johan partijvoorzitter. Maar er waren slechts 42,5 procent van alle sp.a-ers geïnteresseerd om deel te nemen aan deze show. Hoe democratisch is SP.a dan nog?

Wat merkwaardig om een generatiepact mee te steunen terwijl Steve lekker op brugpensioen gaat als provinciegouverneur en mede bestuurt bij Ethias.

De doorsnee werkgever zit er warmpjes in op z'n vijftigste. Het perspectief voor een werknemer daarentegen? Nog vijftien jaar werken! Dit met medewerking van de partij van de gelijke kansen!

Ik vermoed dan ook sterk dat Dhr. Vande Lanotte met die uitspraak de nieuwe positie van SP.a benoemd heeft.

Tress Heike, een gechoqueerd SP.a-lid

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 321 1 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken