Breaking News! Milieuvergunning baggerstort Linkeroever op losse schroeven

OVAM tekent bezwaar aan tegen de huidige vergunningsaanvraag. Dit betekent nieuw uitstel en een hogere kostprijs voor het BAM-tracé.

SP.a ROOD tegen de Wapper: voldoende redenen waarom héél Vlaanderen zich tegen de Lange Wapper moet keren

De Vlaamse kerktorenreflex waarvan tot op heden vooral de Walen en de Brusselaars het slachtoffer waren, keert zich nu ook tegen Antwerpen. De dikke nekken van Antwerpen 'krijgen' uit het Vlaamse budget 2,5 miljard euro voor het sluiten van hun ring en doen daar dan nog moeilijk over ook.

De Lange Wapper en de revival van de Antwerpse linkerzijde

De recente ontwikkelingen in het Oosterweeldossier openen mogelijkheden. Eerste opdracht is en blijft het gevaar van een honderdjarige stadsverminking af te wenden. Maar daar bovenop zou de politieke spin-off op termijn wel eens gunstig kunnen uitpakken voor links.

Antwerpen maakt zich op voor de strijd tegen de Oosterweelverbinding

Hoewel de BAM een communicatiebudget van miljoenen euro's kreeg om haar Lange Wapperbrug aan de Antwerpenaren te verkopen, zijn het de tegenstanders die sinds enkele maanden met de aandacht in de media gaan lopen. Wij interviewden SP.a-Rood-boegbeeld Erik De Bruyn, die een prominente rol speelt in deze beweging.

Oosterweelverbinding: foute oplossing wegens fout axioma

De Oosterweelverbinding is een typische kapitalistische oplossing voor een kapitalistisch probleem. In dit dossier gaat op allerlei vlakken de belangenvermenging tussen staat, politiek en patronaat heel ver. De gewone mens is uiteraard zoals steeds de pineut.

Oosterweelverbinding: een brug te ver

In een klimaat waarin zelfs voor de meest gerechtvaardigde sociale eisen zoals die van de gezondheidswerkers geen geld heet te zijn, staat de Vlaamse regering op het punt om drie miljard euro uit te trekken voor een investering die een gevaar betekent voor de leefbaarheid van Antwerpen en de gezondheid van haar inwoners. Vonk publiceert een exclusief en vernietigend milieueffectrapport van eigen hand.

www.ademloos.bewww.ademloos.be

{youtube}TiwLT0dx3So{/youtube}

Video Erik De Bruyn tegen de Lange Wapper

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 321 1 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken