In z'n boek  'rooddruk voor een nieuw socialisme'  (uitgeverij EPO) legt Erik De Bruyn uit wat een socialistische partij zou moeten zijn. Volgens hem stopt het water van de democratie met stromen zonder de inbreng van een authentiek socialisme. In die stilstaande poel gedijt het rechtse populisme.

Met zijn boek richt De Bruyn zich niet enkel tot SP.a-leden, maar tot ieder wie zich socialist voelt. Het boek boeit iedereen die beseft dat de huidige politieke klasse geen antwoorden heeft op de crisis. Onze samenleving is aan een grondige sociale en ecologische hervorming toe. Erik De Bruyn is al lange tijd militant bij de Antwerpse SP.a. Binnen de SP.a richtte hij de beweging SP.a Rood op.

Brussel 

Het Masereelfonds, i.s.m. Vonk en S+ Brussel centrum, heeft Jan Turf (Bond Beter Leefmilieu), en Maxime Stroobant (professor Sociaal Recht, VUB, ex-senator SP.A) bereid gevonden Erik De Bruyn uit te vragen over de stellingen in zijn boek. 

Deze activiteit heeft plaats op woensdag 22 april 2009, om 20u, in De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel. Als deelname in de onkosten wordt er respectievelijk 3 euro of 5 euro gevraagd.  

Noteer ook dat voor wie de avond van 22 april niet past, er een tweede kans is om Erik De Bruyn aan het woord te horen. Dit keer op woensdag 6 mei, om 12u op de campus van de VUB, locatie nader te bepalen (info: 02/502 38 80 of www.masereelfonds.be)

Vilvoorde

Op uitnodiging van het Masereelfonds laat Erik De Bruyn zich interpelleren door Lode Versingel (LBC-ACV secretaris). Maxime Stroobant (Professor Sociaal Recht, VUB, ex-senator SP.a) geeft leiding aan het gesprek.
 
Deze activiteit heeft plaats op woensdag 6 mei 2009, om 19u30, in het cultureel Centrum 't Bolwerk, Bolwerkstraat, 1800 Vilvoorde. Deelname is gratis.

Organisatie: Masereelfonds Vilvoorde i.s.m. ABVV-Bruggepensioneerden

Tijdschrift Vonk

layout Vonk 322 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken