affiche-bekaert

Onlangs publiceerden wij de tekst Wij willen hun crisis niet betalen! Een programma tegen de afdankingenWij willen hun crisis niet betalen! Een programma tegen de afdankingen waarin we een aantal voorstellen doen voor een offensief plan van de arbeidersbeweging om de crisis te bestrijden. We stellen nu een pamflet in PDF-vorm van deze tekst ter beschikking (download hierdownload hier) dat u zelf kan rondsturen, afdrukken en uitdelen. Wij willen de crisis van de kapitalisten niet betalen!

Solidariteitsmars: Bekaert moet open blijven!

Op zaterdag 24 januari organiseren de vakbonden een mars in Hemiksem. Als deze mars gesteund wordt door de brede arbeidersbeweging, zal dat een nieuw elan geven aan de strijd voor het behoud van jobs.

Tien jaar Bolivariaanse revolutie: ‘welk alternatief voor de bedrijfssluitingen?’

Volgende zaterdag is er in Hemiksem een mars voor de werknemers van Bekaert. De dag voordien organiseren Handen Af van Venezuela en Vonk een meeting over ‘welk alternatief voor de bedrijfssluitingen?'.

Solidariteitsbezoek aan Bekaert Aalter

Op vrijdag 2 januari kwamen vanuit heel België vakbondsafgevaardigden afgezakt naar Bekaert Aalter. Enkele vakbondslieden hielden al twee weken een oogje in het zeil bij de fabriek om de verhuis van machines te voorkomen. Ook militanten van SP.a Rood waren aanwezig.

Wij willen hun crisis niet betalen! Een programma tegen de afdankingen

Economische werkloosheid lijkt de voorbode te zijn van massale afdankingen. Onze enige houvast in deze crisis is onze job, ons loon en onze sociale zekerheid. Het herstel van de winsten kan enkel maar op onze rug. Vonk stelt een offensief plan van de arbeidersbeweging voor tegen de crisis.

Bekaert Hemiksem: directie wil intentie tot sluiting niet intrekken

Bert De Graeve, baas van Bekaert, was op Terzake zeer duidelijk in zijn advies naar de bedrijven: "We moeten beslissingen nemen." Dat is een eufemisme om te zeggen dat het patronaat de arbeiders en bedienden hard moet aanpakken, desnoods door hele vestigingen te sluiten. Hij geeft alvast het voorbeeld.

Bekaert moet open blijven!

Animo Hemiksem, SP.a Rood en Vonk hebben de handen in elkaar geslagen. Samen willen we de strijd van de vakbonden tegen de sluiting van de Bekaert-fabriek in Hemiksem ondersteunen.

Aan het piket bij Bekaert Hemiksem: interview met afgevaardigde ABVV-metaal

Sinds de directie liet weten dat ze de ‘intentie' heeft om de vestiging te sluiten, staat er dagelijks een piket aan de poort van Bekaert Hemiksem. We gingen donderdag onze solidariteit tonen. Plaatselijk hoofdafgevaardigde voor veiligheid van het ABVV, Jose Perez Rodriguez, stond ons te woord.

Toon je solidair met de werknemers van Bekaert Hemiksem

De bekende staaldraadproducent Bekaert sluit zijn vestiging in het Antwerpse Hemiksem. Nochtans werden de doelstellingen voor dit jaar met glans behaald. Tot 6 januari zullen de arbeiders elke dag piket houden. Tussen 9 en 19 uur is iedereen die z'n sympathie wil betuigen welkom.

Bekaert-Hemiksem krijgt bittere pil

Bekaert sluit binnenkort haar vestiging in Hemiksem. Dit 'kerstcadeautje' kregen de arbeiders en bedienden op een moment dat het bedrijf nog 10 miljoen euro winst maakt. SP.a Rood-gemeenteraadslid Rodney Talboom begaf zich naar de fabriekspoort.