TOCAR Y LUCHAR

Zaterdag 25 juni om 20u30 

Masereelhuis Sint-Niklaas

Truweelstraat 85

9100 Sint Niklaas

 

Het Masereelhuis, 'Handen af van Venezuela' en 'Bevrijde Wereld' bieden u een unieke voorstelling van de Venezolaanse documentaire TOCAR Y LUCHAR (Muziek spelen en strijden), in samenwerking met de
ambassade van de Bolivariaanse Republiek Venezuela in België.

De documentaire gidst ons in het belangrijkste muzikale en sociale project van de laatste decennia, het Sistema de Orquestas Juveniles y Infantiles van Venezuela. Een initiatief van maatschappelijke ontvoogding met behulp van klassieke muziek. 

De toegang tot muziek en muziekinstrumenten wordt in Venezuela op een drastische manier gedemocratiseerd. Een miljoen kinderen en jongeren worden via dit project opgenomen in orkesten en koren, een fascinerende ervaring van samenwerking en solidariteit. De meesten onder hen komen uit arme gezinnen.

Simon Rattle, de directeur van het Berlijns Filharmonisch orkest beschrijft het initiatief in Venezuela als "de belangrijkste gebeurtenis van de klassieke muziek ter wereld. De toekomst van de klassieke muziek bevindt zich in Venezuela".

De ondertiteling is in het Engels maar dat kan geen bezwaar zijn.

De inkom is gratis en na de film kan er nog nagepraat worden bij een drankje aan eveneens economische prijzen.

Deuren open vanaf 20u00. Iedereen welkom. 

MACURO 

Donderdag 30 juni om 19u30

Studio Jeugdcentrum Wollewei

Draaiboomstraat 6 (ingang via poort hoek van Draaiboomstraat-Kwakkelstraat)

Turnhout

 

"Curieus Turnhout" en "Handen af van Venezuela" bieden u een voorstelling aan van de Venezolaanse film MACURO, in samenwerking met de ambassade van de Bolivariaanse Republiek Venezuela in België.

Een film gebaseerd op een waar gebeurd verhaal in een Venezolaans vissersdorp. Een aanrader voor wie eens een ander soort film wil zien. Een opflakkering van solidariteit in een harde wereld.

Het is een verhaal over een vissersdorp waar een energietekort ontstaat. De cementfabriek in privé-handen heeft een energiefabriek en de vissers vragen er om hulp. Het achteloze antwoord van de medewerkers van de cementfabriek zet de bewoners aan tot opstandigheid en solidariteit met grote gevolgen voor de individuen en de gemeenschap.

De ondertiteling is in het Engels maar dat kan geen bezwaar zijn.

De inkom is gratis en na de film kan er nog nagepraat worden bij een drankje aan eveneens economische prijzen.

Deuren open vanaf 18u30. Iedereen welkom.

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 321 1 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken