Condoleezza Rice, de VS-minister van Buitenlandse zaken riep onlangs op tot de vorming van een internationaal front tegen Venezuela. Ze beschreef het land als een gevaar voor de hele regio. Wat is er aan de hand in dit Latijns-Amerikaanse land? Een grondige maatschappelijke verandering – de Bolivariaanse Revolutie – die de meerderheid van de bevolking uit de armoede wil tillen dankzij onder andere de herverdeling van olie-inkomsten.

Zo is er nu gratis geneeskunde met de hulp van 20.000 Cubaanse dokters. Een massaal alfabetiseringsprogramma heeft zelfs een prijs gekregen van de Unesco. Miljoenen mensen krijgen nu toegang tot het onderwijs. Volgens berekeningen is ongeveer de helft van de bevolking betrokken in deze onderwijsprogramma’s. Arbeiders bezetten hun fabrieken en krijgen de steun hiervoor van de regering. Boeren helpen met de landhervorming die een einde wil stellen aan het grootgrondbezit. En als kers op de taart ziet de democratisch verkozen president Hugo Chavez de oplossing van de problemen van de mensheid in een ‘Socialisme van de 21ste eeuw’. Chavez bijt de spits af in de strijd tegen het vrijhandelsakkoord dat de VS willen opleggen en hij werkt aan een ‘Bolivariaans Alternatief voor Amerika’. Redenen genoeg dus om enerzijds het Witte Huis op stang te jagen en anderzijds groeiende steun te krijgen van de onderdrukten in zijn land en er buiten.

Solidariteitsdag met de Revolutie in Venezuela

van 13u tot 18u

in de zaal van De Algemene Centrale (ABVV) Antwerpen-Waasland
Van Arteveldestraat 17, 2060 Antwerpen (dicht bij het Centraal Station)

Programma

13u30: Voorstelling van een unieke documentaire “The Revolution will not be televised”

15u30: Getuigenissen: “Waarom is Venezuela onze solidariteit waard?” gevolgd door debat met de zaal.

 • Erik Demeester (is co√∂rdinator van de campagne Handen Af van Venezuela, en bezocht Venezuela gedurende twee maanden)
 • Wouter Van Damme (is lid van Comac en bezocht Venezuela tijdens het Wereld Jongeren Festival verleden zomer)
 • Francine Mestrum (is lid ATTAC en nam deel aan het Wereld Sociaal Forum in Caracas)
 • Xavier Declercq (is directeur Mobilisatie van Oxfam Solidariteit en nam deel aan het WSF in Caracas)
 • Afsluiting door Gust Haverbeke (vakbondsman en provinciaal secretaris van ACOD Limburg)

  Deelname aan de kosten: 2 euro

  Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 0479/25.77.35

  een initiatief van De Algemene Centrale Antwerpen-Waasland, ACOD Limburg, ACOD West-Vlaanderen, Christenen voor het Socialisme, Comac, Handen Af van Venezuela, IMAVO, Iniciativa Cuba Socialista, LEF (Links Ecologisch Forum), PSC-Open Huis Wereldvenster, Oxfam-Solidariteit, Salvador Allende Comité Antwerpen, Spa.Rood, 't Uilekot, Vonk, Vrede, Vrienden van Cuba.

  Je kan hier de affiche downloadende affiche downloaden.