Uitgelicht

Wellred Books kondigt met trots de uitgave aan van een belangrijke nieuwe titel: De Revolutionaire Erfenis van Rosa Luxemburg. Deze grote revolutionaire martelares is vaak verkeerd voorgesteld als een tegenstander van de Oktober Revolutie, en als voorstander van een soort 'zachter', 'anti-autoritair' marxisme tegenover dat van Lenin en de Bolsjewieken.

De volgende korte, in het Nederlands vertaalde stellingen werden opgesteld door aanhangers van de IMT in Oekraïne. Ze gaan in op de oorsprong van de aanhoudende oorlog en het reactionaire effect dat deze op het land heeft gehad. Voor een internationalistische oplossing van de oorlog in Oekraïne en van alle oorlogen! Voor socialistische revolutie!

Vonk heeft, samen met haar Nederlandse zusterorganisatie Revolutie, een nieuw boek uitgebracht: Marx' Kapitaal - een leesgids. In dit boek wordt het magnum opus van Karl Marx, Kapitaal Boek 1, hoofdstuk voor hoofdstuk behandeld aan de hand van een marxistische analyse met moderne voorbeelden. Bestel het nu!