Volledige lijst met video's

In deze toespraak op het Revolution Festival 2018 bespreekt Hamid Alizadeh (redacteur van www.marxist.com) de ideeën van Georg Hegel, de Duitse denker die de filosofie van de dialectiek nieuw leven inblies.

Alan Woods, redacteur van Marxist.com, vat samen hoe het nu juist zit met Brexit. Zoals de oude Grieken al zeiden: "Zij die de goden willen vernietigen, ze zullen eerst gek worden."

In deze video van het recente Revolution Festival geeft Adam Booth - redacteur van www.socialist.net - een overzicht van de geschiedenis van het geld, gebruikmakend van een marxistische economische analyse om de mysterieuze sluier eromheen weg te halen.

In deze toespraak op het recente Revolution Festival bespreekt Jorge Martin een nieuw boek dat hij samen met John Roberts schreef, waarin hij de toepassing van Leon Trotski's theorie van permanente revolutie op de ervaringen van Latijns-Amerika onderzoekt.

Op 4 april 1968 werd Martin Luther King Jnr. in koelen bloede vermoord. MLK werd gedood vanwege het gevaar dat zijn ideeën vormden voor het establishment. Net als andere radicale leiders van de zwarte burgerrechtenbeweging - zoals Malcolm X en Fred Hampton - begon hij revolutionaire conclusies te trekken, waarmee hij een expliciete link legde tussen raciale onderdrukking en kapitalistische uitbuiting. 50 jaar later, sprekend op het recente Revolution Festival in Londen, bespreekt Fred Weston het leven en de ideeën van Martin Luther King, de geschiedenis van de burgerrechtenbeweging en de weg vooruit vandaag in de strijd tegen racisme en voor bevrijding.

Josh Holroyd gaat dieper in op de oorsprong van het kapitalistische systeem, de gewelddadige en tegenstrijdige revolutie die het wereldwijd heeft doorgevoerd en de implicaties die dit heeft voor de strijd tegen het kapitalisme vandaag.