S&V: na de ontmaskering, tijd voor de grote bezemzwiep
Een onderzoeksreportage en 40 minuten, zoveel was er nodig om het gehypte extreem-rechtse studentengroepje Schild & Vrienden (S&V) in het nauw te drijven. Dit is het uitgelezen moment om er een schepje bovenop te doen en extreem-rechts van de campussen te verjagen. Verkondig je anti-racisme luid en duidelijk. Strijd luid en duidelijk voor een socialistische samenleving, die de voedingsbodem van deze verwerpelijke groeperingen naar de vuilbak van de geschiedenis kan verwijzen.
Lees verder
De economische theorie van Marx en de toekomst van de marxistische economie
Lees verder
Hoe strijden tegen alle vormen van onderdrukking?
Racisme, homofobie, islamofobie, vrouwendiscriminatie, zijn allen vormen van onderdrukking die ondanks alle ‘vooruitgang’ blijven bestaan in onze maatschappij. Wat er ook was gewonnen aan rechten op deze vlakken, en het was dan nog ruimschoots onvoldoende, komt vandaag op de helling te staan. De laatste jaren is er op deze terreinen een tegenreactie op gang gekomen.
Lees verder
Klimaatchaos, het kapitalisme treft schuld
De temperaturen blijven stijgen en de kapitalisten kunnen enkel machteloos toekijken. In laatste instantie is hun systeem verantwoordelijk voor deze vernietigende chaos.
Lees verder
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • S&V: na de ontmaskering, tijd voor de grote bezemzwiep
  • De economische theorie van Marx en de toekomst van de marxistische economie
  • Hoe strijden tegen alle vormen van onderdrukking?
  • Klimaatchaos, het kapitalisme treft schuld

Veel bijval voor revolutie in Venezuela op Che Presente 08Een vriend van Cuba is bijna per definitie een vriend van de Bolivariaanse revolutie in Venezuela. Dat hebben we voor de vierde keer gemerkt tijdens de recentste uitgave van de succesvolle Che Presente dag. De stand van de campagne Handen Af van Venezuela (HAV) was een van de drukst bezochte informatietafels. Het nieuwe team van de campagne heeft er  zijn sporen verdiend met tientallen gesprekken, een sterke verkoop van brochures, DVD's en pins en een kleine twintig adressen voor de mailinglijst. Veel pamfletten en affiches voor de solidariteitsdag van 15 november gingen ook van hand.

Verschillende aanwezige organisaties sloegen ook hun voorraad aan propagandamateriaal in bij ons. Niet weinig fier waren de militanten van HAV toen ze vertelden dat er vanaf nu een affiche van Hands Off Venezuela zou hangen in het ABVV-lokaal van Caterpillar in Gosselies. Of toen er iemand naar het boek van Alan Woods (Revolutie en reformisme in Venezuela) vroeg omdat zij de meeting met hem in de Bolivar Hall in London had gemist. Op dit elan gaan we bouwen aan het succes van de Solidariteitsdag met de revolutie in Venezuela.Veel bijval voor revolutie in Venezuela op Che Presente 08

Veel bijval voor revolutie in Venezuela op Che Presente 08

Veel bijval voor revolutie in Venezuela op Che Presente 08