Honderden fundamentalisten van de meest beruchte religieuze organisatie, Islami Jamiat Tulba (gelieerd aan de Jamat Islami), hebben onze kameraden aangevallen in het hart van de provinciale hoofdstad Lahore. De kameraden waren werkloze jongeren aan het inschrijven onder de banier van de Berozgar Naujawan Tehrek (Werkloze Jongerenbeweging) aan de inschrijvingsstand op een drukke straat in Anarkali. De activiteit vond plaats met toestemming van de lokale politie. Ironisch genoeg was de politie aanwezig op het moment dat dit gebeurde.

De volgende kameraden werden brutaal aangevallen terwijl ze de werklozen aan het inschrijven waren: kameraad Saqlain Shah (hoofdredacteur van het tijdschrift Asian Marxist Review (AMR)), kameraad Yasar Irshahd (nationaal organisator van de Werkloze Jongerenbeweging), kameraad Hinna Zain (nationaal organisator voor Youth For International Socialism), kameraad Shahida Jabeen (medewerker aan de Pakistan Trade Union Defence Campaign), kameraad Abid, kameraad Fahad Butt, kameraad Rehan en kameraad Sumera. Ze werden direct na de aanval naar het hospitaal overgebracht en zijn nu weer op krachten aan het komen.

De hooligans van de religieuze organisatie plunderden de hele stand. Ze hebben ook de boeken en literatuur van onze kameraden verbrand. Ondertussen stond de politie gewoon toe te kijken en lieten ze de criminele aanval dus begaan. We veroordelen scherp deze aanval en zijn vastberaden verder te gaan met onze strijd, zelfs wanneer we geconfronteerd worden met zulk geweld.

Yasar Irshad
Nationaal organisator
Berozgar Naujawan Tehrek (Werkloze Jongerenbeweging)
Lahore, Pakistan

Protesteer hiertegen en stuur een e-mail naar:

President-generaal Pervaiz Musharraf
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De gouverneur van Punjab
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stuur alle protest- en solidariteitsboodschappen voor de PTUDC aub naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek de Pakistan Trade Union Defence Campaign website: www.ptudc.orgwww.ptudc.org

Tijdschrift Vonk

Vonk layout 316 bis page 0011

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken