“Het is tof dat je aan mij denkt als een links-socialistische kandidaat”, schertst Jean-Luc Liens. “Maar je hebt gelijk natuurlijk, dat ben ik ook.” Jean-Luc Liens is schepen van Sport en Informatica in de Brusselse gemeente Evere, geleid door een tweetalige socialistische en groene meerderheid. Ter herinnering: de afdeling van de SP.a Evere is tijdens de strijd tegen het Generatiepact aangesloten bij SP.a Rood.

“Kandidaat voor de SP.a is voor mij de natuurlijkste zaak. En op gemeentelijk niveau zit je het best onder de mensen. Het is ook met de socialisten dat we hier een sociaal beleid kunnen voeren. Ik ben sterk aanwezig op het terrein.”

“Ja mensen stellen mij vragen waarom ik kandidaat ben voor de socialisten. Vooral na die schandalen in Charleroi antwoord ik hen dat ze niet meer blindelings een kopstem moeten uitbrengen maar dat ze best die personen uitzoeken op de lijst waar ze vertrouwen in hebben. Die aanpak spreekt de mensen aan. Maar we zullen op 8 oktober zien of dat wel zo is. Bovendien profileer ik me ook als lid van SP.a Rood. Wat SP.a Rood is, leg ik dan steeds uit aan de mensen.”

“De programmapunten die ik voorstel zijn diegenen die ik waar heb kunnen maken als schepen van Sport. Als eerste gemeente van België hebben we hier een ‘sportbeurs’ gelanceerd. Mensen en gezinnen met lage inkomens komen dankzij die sportbeurs in aanmerking voor financiële hulp als ze zich of hun kinderen inschrijven in een sportvereniging. In het begin was dat zo’n 25 euro, nu is dat al opgetrokken tot 60 euro. We zijn ook de inkomensplafonds hiervoor aan het optrekken zodat ook middeninkomens hiervan kunnen genieten. Zo wil ik het idee verwezenlijken van ‘sport voor allen’ in mijn gemeente.”

Tijdschrift Vonk

layout Vonk 322 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken