"Vierenveertig campagnedagen lang voerden we onafgebroken campagne om het socialisme weer op de kaar te zetten." "Vierenveertig dagen, dat voel je." Toch blijft Nood aan Rood vol energie want de golf van affiches, pamfletten, debatten, bedrijfs- en marktdiscussies wordt geschraagd door een sterke militante inzet. Zo'n campagne hebben ze in Antwerpen al lang niet meer gezien. "Ik denk niet dat er een kandidaat is, zowel van de andere partijen als van de eigen SP.a, die kan rekenen op de actieve en vrijwillige betrokkenheid van ongeveer tweehonderd militanten", benadrukte Erik De Bruyn tijdens het kennismakingmoment in de zaal van de AC in Antwerpen.

aan_de_zoo zoo

campagne aan de zoo...

en in de zoo

 

Een honderdtal militanten vond na de drukke familiedag van de SP.a in de zoo van Antwerpen nog de moed om de SP.a-Rood-kandidaten te ontmoeten. Kristel Augustijnen uit het Brusselse, Roger Collin, de trotse arbeiderskandidaat in 'overall' in Vlaams Brabant, en de jonge vakbondsman Issam Benali uit Oost-Vlaanderen maakten even de balans op van de campagne. Charlotte Storme, de rode Brugse kandidaat, kon er niet zijn wegens haar zwangerschap. Overal zijn de reacties zeer positief. Wat ook het stemmenresultaat is op 7 juni, SP.a Rood heeft zich gevestigd als een opvallende kracht in de arbeidersbeweging dankzij deze campagne.

"Wat ons op de been houdt," bekent Erik, " is de dagelijkse stroom van positieve signalen en aanmoedigingen: op de markten hier in Antwerpen, in Deurne, Hoboken, Borgerhout, Kalmthout, Kapellen, Borsbeek, Kontich. In de volkshuizen van Rumst, Niel en Schelle. Bij de SP.a-afdelingen in Stabroek, Edegem, Zandvliet, Zwijndrecht, Hemiksem, Essen en Nijlen. Onze affiches plakken tot in Meerhout, Arendonk, Millegem en Balen. Ik kon spreken bij de ABVV militantenkernen van onder andere Umicore, Atlas Copco, Hansen Transmissions, Crown Cork, Sigma Coatings, Pfizer in Puurs en last but not least General Motors. Morgen stel ik mijn boek ook voor op een vergadering van de ACOD-militanten van de stad Antwerpen. We konden eveneens rekenen op een zekere mate van mediabelangstelling. Maar vooral: onze militantengroep heeft prachtig overtuigingswerk gedaan. Onze boodschap is tweevoudig: versterk de SP.a tegen rechts, maar verander tegelijk de SP.a en duw ze naar links. Zorg dat het opnieuw de SP wordt." "Weet je hoe je op de markt veel mensen een glimlach op het gezicht kan toveren? Door te zeggen: 'Stem op 7 juni weer op een echte socialist'. Dat is wat de mensen willen."

Erik herhaalde vervolgens onze eisen in deze campagne en besloot: "Maar wij strijden ook en vooral voor een rechtvaardige wereld, een socialistische maatschappij. Wij willen de mensen hoop op een andere maatschappij geven. Die boodschap, die was ondergesneeuwd, blazen we nieuw leven in. Het komt er op aan deze uitzonderlijke campagne voor te zetten. Op 7 juni zullen we dan kunnen zeggen: De socialisten zijn terug!" De zaal antwoordde met een luide Internationale.

Erik In 'Hangar 09' (ATV)

Woensdag 3 juni gaat Erik De Bruyn in het ATV-programma 'Hangar 09' in debat met Dirk Van Mechelen (Open vld) en Marianne Thijssen (CD&V). Het programma begint om 18 uur, na het ATV-nieuws. 

 

in_de_ac2 in_de_ac

 

 

 

 

Tijdschrift Vonk

Layout Vonk 321 1 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken