* Het Ijzerbedevaartcomité is het waarschijnlijk beu dat de "massale" bijeenkomst voor de vrede voor het Vlaanderen voor Christus-monument steevast in een slagveld verandert (leve de viering van de Gulden Sporenslag). De schuld hiervan ligt uiteraard bij crapuleus extreem rechts gespuis. Om de lieve vrede te bewaren besliste het comité dan ook om... dit extreem-rechts crapuleus gespuis terug op te nemen. Bertje zal niet content zijn.

* De SP-top heeft Marx begraven en volgens De Morgen lijkt het nieuwe programma veel op dat van Agalev. Wat ons betreft niet gelaten, want dat zal wel veel linkser zijn dan het regeerprogramma. Trouwens, precies alsof de SP in de laatste veertig jaar een marxistische koers had gevaren.

* Volgens Marc Eyskens is het gevaarlijk om het Systeem te verheffen tot zondebok, iets waaraan de commissie Dutroux zich heeft bezondigd. Marc heeft gelijk.

* Wie zegt nog dat de justitie niet werkt? Michel Bouffioux, Dutroux specialist bij Télé Moustique en reeds verschillende keer geïnterviewd door dit blad werd al voor de derde keer in beschuldiging gesteld

* Nog iets om wakker van te liggen: 46% van de Belgische bevolking boven de 35 lijdt aan slaapstoornissen. Het tempo waaraan we leven ligt te hoog voor een gezonde nachtrust, aldus dokter Heyde van het Slaapcentrum van het UZ te Antwerpen. Is het niet het tempo waaraan we moeten werken, dokter?

* In 2002 zou één Belg op duizend in de gevangenis zitten (wie zegt nog dat de justitie niet werkt, sic). Probleem is dat de CVP in het kader van de nieuwe politieke cultuur ook iets wil doen aan de jeugddelinquentie. Volgt de CVP binnenkort het voorbeeld van zijn Nederlandse zusterpartij, die jongeren vanaf 12 die iets mispeuteren ("boefjes") voor gewone rechtbanken wil sleuren? Van Peel tilt een tip van de sluier op: "Als je vaststelt dat 200 migrantenjongeren Brussel onveilig maken, dan moet je repressief optreden en ze in en gesloten instelling heropvoeden." Zeer modern Van Peel. Misschien kunnen we in de scholen terug lijfstraffen invoeren, want het geboefte dat daar zit...

* Nog iets om depressief van te worden: 10% van de mannelijke werknemers en 18% van de vrouwelijke hebben een neiging tot depressie. Enfin, Prozac en de farmaceutische industrie varen er goed bij. Toch één sector die ondanks de crisis zal blijven draaien.

* Jaja, Nederland heeft extreem-rechts veel beter aangepakt dan bij ons. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. Onlangs moest Hans van Baalen, topadviseur van de liberale VVD, zijn functie neerleggen vanwege zijn extreem-rechtse sympathieën. In zijn studententijd huppelde Van Baalen rond in militaristische pakjes en dweepte hij met het Apartheidsregime in Zuid-Afrika. Om van te balen.

* Neen, geef ons dan maar Zweden. Hoewel. Blijkt nu dat van in de jaren '40 tot in de jaren '70 artsen lobotomie toepasten op homosexuelen en communisten. We vragen ons af welke ziekte nu eigenlijk het ergst is. In elk geval zouden van ondertekende niet veel hersens meer overschieten.

* Neen, dan meer het Verenigd Koninkrijk van Tony Blair. Daar krijgen de werklozen van het Ministerie van Tewerkstelling ten minste een wekker. Een wekker??? Ja, om uit hun bed te kunnen wanneer ze moeten gaan solliciteren. Sommigen krijgen ook gratis scheerzeep en zo om proper over te komen. En neen, dit is geen grap. Het staat in de gazet (De Standaard 8/4/98).

* Tony Van Parijs stelt voor de politie en justie te federaliseren en Happart en Van Cau hebben er wel oren naar. Schitterend idee. Kunnen de Waalse gangsters in Vlaanderen hun gang gaan en omgekeerd.

* En Boris Jeltsin heeft zijn hele regering naar buiten gepieterd. De Economist vraagt zich bezorgd af door wie hij ze zal vervangen. Zoveel betrouwbare hervormers lopen er niet meer rond. Russische kranten berichtten dat Jeltsin "tsaar en Raspoetin tegelijk is". Raspoetin kon echter wel beter tegen de drank.

* Volgens de standaard heeft het heelal nog een mooie toekomst voor zich. "We moeten niet bang zijn dat het heelal een van de komende miljarden jaren ineenstort in en omgekeerde Big Bang." Er is dus ook nog vrolijk nieuws.

* Wie nog wil strijden voor het socialisme zou zich beter bedenken. Norman Nixon wil de "ideaalste maatschappij ter wereld verwezenlijken". Nixon is bezig aan de bouw van een schip (nu, ja, niet zélf). Binnen vier jaar is het gevaarte klaar. Gevaarte, want het zal plaats bieden aan 65.000 passagiers (ongeveer de bevolking van Oostende, misschien een ideetje na het opruimen van de RMT); 2,7 miljoen ton zwaar zijn en meer dan honderd meter hoog. Er worden 20.000 appartementen gebouwd, er komt een luchthaven op het bovendek waarop een Boeing 747 kan landen, enfin, in vergelijking is de Titanic een speelgoedbootje. Het schip zal continu rond de wereld varen (enfin, enkel de exotische plaatsen). O ja, een penthouse kost wel 170 miljoen frank, maar de eerste 2000 kopers krijgen 35% korting. Als dat schip maar geen ijsberg aandoet (hoewel...)

Stefaan De Clerck zal lachen. Volgens 83% van de Spanjaarden wordt in het recht zo krom gesproken dat het de moeite niet is om naar de rechtbank te stappen. Negen op tien Spanjaarden zijn ervan overtuigd dat er klassenjustitie heerst en de helft zegt geen rechters te vertrouwen. Europa wordt één, zie je wel?

Tijdschrift Vonk

layout Vonk 322 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken