Marxisme for Dummies

Inhoudsopgave

Ten geleide

Sluit aan bij Vonk: Marxistische JongerenDeze herwerkte brochure is een inleiding op de methode en de geschiedenis van het marxisme. Het marxisme is geen afgewerkt geheel van feitjes, maar een wijze van denken, een manier om de wereld te begrijpen opdat men haar succesvol en ten goede kan veranderen. Deze inleiding biedt een aantal kernideeën aan, maar vormt geen vervanging of uitputtende samenvatting van de werken die Marx, Engels en andere belangrijke marxisten zelf geschreven hebben. Daarom hebben we achteraan een literatuurlijst toegevoegd waarin een aantal fundamentele werken worden vermeld.

Dit is een uitgave van Vonk: Marxistische Jongeren. Marxistische Jongeren is de studentenwerking van de marxistische stroming Vonk, die de Belgische afdeling vormt van de International Marxist Tendency (IMT). Vonk is actief in de vakbonden, in de studentenstrijd. We staan voor de versterking van de linkerzijde, de PVDA in het bijzonder. De IMT is onder meer actief in Canada, de VS, Mexico, Venezuela, Brazilië, Groot-Brittannië, Zweden, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Griekenland, Marokko, Nigeria, Pakistan, ... Meer dan dertig verschillende landen.

Ben je geïnteresseerd in het marxisme en wil je je actief inzetten voor een betere wereld, dan ben je op je plaats bij de Marxistische Jongeren. Stuur ons een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en sluit aan!

De redactie