De Venezolaan Pablo Cormenzana, een leider van het front van bedrijven onder arbeiderscontrole, komt op 18 januari naar Brussel en op 19 januari naar Antwerpen.

Sinds de herverkiezing van Chavez op 3 december volgen de gebeurtenissen in dit land zich snel op. Nadat Chavez bij zijn overwinningstoespraak opriep tot een strijd tegen de bureaucratie en de corruptie, voegt hij de daad bij het woord en lanceerde een nieuwe linkse eenheidspartij die de revolutionaire krachten wil binden en de bureaucratie van de Bolivariaanse partijen van onderuit wil bekampen. Intussen is de oppositie furieus omdat de licentie van een ultrarechts TV-kanaal, RCTV, niet wordt vernieuwd door de regering. En arbeiders demonstreren in Caracas om de nationalisatie van hun bedrijf te eisen dat zij al onder arbeiderscontrole runnen. Het debat over ‘het socialisme van de 21ste eeuw’ gaat dus onverminderd voort.

Pablo Cormenzana is een leider van Inveval, een van de eerste bedrijven dat in 2005 is genationaliseerd onder arbeiderscontrole. In die hoedanigheid leidt hij ook het front van de bezette bedrijven (Freteco). Eén maand na de verkiezingen en na de nationale solidariteitsdag zal hij spreken over de toekomst van de Bolivariaanse Revolutie.

Antwerpen: Venezuela na de verkiezingen

vrijdag 19 januari om 20 uur
Plaats: de Multatuli, Lange Vlierstraat 9, 2000 Antwerpen (zijstraat van de Nationalestraat, op wandelafstand van de Groenplaats)
Inkom gratis
Organisatie: Handen Af van Venezuela

Brussel: Le Venezuela après les élections

Jeudi 18 janvier à 19h30
À l’Espace Marx, Rue Rouppe 4, 1000 Bruxelles (Métro Anneessens)
Entrée gratuite
Organisation : ‘Pas Touche Au Venezuela’ en collaboration avec 'l’Association Culturelle Joseph Jacquemotte'

Meer info op 0479/.25.77.35

Tijdschrift Vonk

layout Vonk 324 1 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken