Maandag 21 mei kwam er een gewapend persoon de EFE-ijsfabriek (onderdeel van de POLAR-groep) in Caracas binnen en vroeg om Abraham Rivas, de belangrijkste vakbondsleider en een lid van de Marxistische stroming Lucha de Clases. Toen hij door Abraham en andere arbeiders geconfronteerd werd om zijn verdachte gedrag, bleek hij een vuurwapen te dragen. Hij bleek ook over gedetailleerde persoonlijke informatie over kameraad Abraham te beschikken, waaronder zijn foto, thuisadres, de namen van zijn kinderen en zelfs een fotokopie van zijn bedrijfspas.

De arbeiders namen hem mee naar het dichtstbijzijnde politiehoofdkantoor in Chacao. Hij bekende blijkbaar dat hij ingehuurd was om een aanslag te plegen op Abraham. Desondanks lijkt het dat de politieagenten zeiden dat er niet genoeg bewijs was om hem aan te klagen. Hij noemde twee anderen die betrokken waren bij deze poging, welke beiden zijn vrijgelaten.

Het bedrijf was zeer ongerust over de rol die kameraad Abraham speelde in de vereniging van alle bonden binnen POLAR tot één enkele federatie. Donderdag legden de arbeiders van Helados EFE hun werk neer en demonstreerden ze met een afsluiting van de snelweg buiten de fabriek in oostelijk Caracas.

We zijn nog steeds meer details over deze zaak aan het verzamelen om zo een campagne te beginnen.

Tijdschrift Vonk

layout Vonk 324 1 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken