“Als de rechtse oppositie met haar plan ‘B’ de overwinning van Chavez niet erkent, dan komt het volk op straat met haar plan ‘C’” vertelde Patrick Hens in de overvolle zaal van de Casa de America Latina.

Patrick Hens was uitgenodigd als ooggetuige van de spannende kiescampagne in Venezuela zelf. Hij deelde zijn ervaring tijdens de première van een knappe documentaire over de geschiedenis van de volksmacht sinds de verkiezing van Chavez in 1998 (zie http://www.zintv.org/Portraits-De-Lutte-Histoire-du) . In het publiek herkenden we een aantal veteranen van de solidariteit met Venezuela maar ook nogal wat nieuwe gezichten. Zo was er een hele groep van jonge Franstalige ACV-ers uit Waals Brabant, net terug uit een inleefreis in het land van de Bolivariaanse revolutie. Er waren nogal wat Latino’s maar er was ook veel interesse bij Belgen. De getuigenis van Patrick en de documentaire zorgden voor veel discussie (zie fotos http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.444660705573196&type=1) . Een tiental mensen schreven zich daarna ook in voor de nieuwsbrief van Handen Af van Venezuela. Speciale dank aan de medeorganisatorie, ZInTV, Comabe en Arlac.

De dag na de verkiezingsoverwinning van Chavez (met 55 %procent van de stemmen) kwamen we bijeen voor de Venezolaanse ambassade. Tijd voor een beetje viering. Het werd vooral een moment van discussie over de betekenis van de uitslag en de toekomst van de revolutie. Handen Af van Venezuela ziet in de nieuwe overwinning een bijkomende aanmoediging om de revolutie af te werken en voor de opbouw van een socialistisch Venezuela zonder kapitalisten en zonder bureaucraten (zie foto’s http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.445407568831843&type=1 en korte video over de analyse van de verkiezingen – in het Spaans: http://www.youtube.com/watch?v=U9jfhkkgyN0&feature=player_embedded). Binnenkort publiceren we een uitgebreidere doorlichting van de presidentsverkiezingen.

Wil je meer info over de campagne Handen Af van Venezuela neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tijdschrift Vonk

layout Vonk 324 1 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken