De Flasko-fabriek, die bezet is en onder arbeiderscontrole draait, heeft uw hulp nodig. Gedurende elf jaar werd ze open gehouden zonder bazen, onder controle van de arbeiders. Nu voeren ze een strijd om deze fabriek officieel te laten nationaliseren en verder te laten draaien onder controle van de arbeiders. Flasko heeft tienduizend handtekeningen nodig tegen 17 juni om een publieke hoorzitting door te drukken in de Braziliaanse Senaat om het voorstel tot onteigening van de fabriek te bespreken. Teken de petitie onder de link onderaan en help de kameraden hun doel te bereiken.

De fabriek staat al elf jaar onder arbeiderscontrole. Ze was eerst drie maanden gesloten nadat de bazen de arbeiders ontslagen hadden en de machines verkochten. De bezetting gebeurde nadat twee andere fabrieken van dezelfde groep (Cipla en Interfibra) bezet werden. Bij deze fabrieken kwam de staat tussen, ontsloeg arbeiders en ontbond afdelingen.

Er heerst grote onzekerheid. De machines en het gereedschap van de fabriek worden door de regering geveild, maar er is gelukkig geen koper.

Het gewenste resultaat van het bureaucratisch proces is een einde te stellen aan bezorgdheid en de onzekerheid op wettelijk vlak van de arbeiders. De schulden van de vorige eigenaar resulteerden in een noodzakelijke strijd voor nationalisatie, onder arbeiderscontrole.

Er loopt een online petitie om de Braziliaanse senatoren te dwingen de nationalisatie van Flasko te bespreken en de schulden van de arbeiders, die opgestapeld werden door de vorige criminele eigenaars, kwijt te schelden. De arbeiders hebben uw hulp, solidariteit en ondersteuning nodig.

We vragen al onze lezers de petitie te tekenen op de website van de Braziliaanse Senaat en deze zo breed mogelijk te verspreiden. Ook niet-Brazilianen kunnen tekenen.

Er werden al 2500 handtekeningen verzameld. Klik hier om te ondertekenen: http://www12.senado.gov.br/ecidadania/visualizacaopropostaaudiencia?id=11662

Belangrijk: nadat u de petitie ondertekent, ontvangt u een e-mail van de website van de Braziliaanse Senaat ter bevestiging. In deze e-mail moet u dan op de link klikken om uw handtekening te valideren. De handtekening is niet geldig zonder validatie.

Tijdschrift Vonk

layout Vonk 324 1 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken